Ibrahim Maalouf, 23 Nisan'da İstanbul'da Konser Verecek

Trompetin usta ismi Ibrahim Maalouf, 23 Nisan'da, Volkswagen Arena'da hayranlarıyla buluşacak.

Ünlü sanatçı, kadınlara adadığı 'Red&Black Light' adlı yeni albümüyle, hazırlanan özel ışık gösterileri eşliğinde konser verecek.

Geleneksel üç sübaplı trompet yerine babası Nassim Maalouf'un icat ettiği çeyrek tonların çalınmasına imkan veren dört sübaplı trompeti çalan Lübnanlı müzisyen, Pozitif Live organizasyonu ve Radyo Voyage'ın sponsorluğunda sahne alacak.

Konserlerinin biletleri günler öncesinden tükenen Ibrahim Maalouf, Arap ezgileriyle buluşturduğu caz müziğini, elektronik ve pop altyapılarla besliyor.

Elvis Costello, Sylvia Schwartz ve Sting gibi dünyaca ünlü isimlerle çeşitli projelere imza atan sanatçı, müzik dünyasındaki özgün tarzı ile fark yaratıyor.

Başarılı sanatçı, trompetçi Nassim Maalouf ile piyanist Nada Maalouf'un oğlu, yazar Amin Maalouf'un da yeğeni.

Gerard Boulanger'ın öğrencisi olan İbrahim Maalouf, 15 yaşındayken seslendirdiği Bach'ın No. 2 Brandenburg Konçertosu'yla müzik kariyerine adım attı. İlk albümü 'Diasporas'ı 2007'de yayımlayan sanatçı, 2009'da 'Diachronism', 2011'de 'Diagnostic', 2012'de 'Wind', 2013'te 'Dia' ve 'Illusions', 2014'te 'Au Pays D'Alice' albümlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Sanatçı 2015'te ise 'Kalthoum' ile 'Red & Black Light' albümlerini yayımladı.

Rayonnement Regional de Paris Konservatuarı'nda klasik müzik öğrencilerine doğaçlama dersleri veren sanatçı, 2010'da 'Fransız Caz Ödülleri'nde 'Yılın Enstrümantal Keşfi' ödülüne layık görüldü, 2014'te ise 'Fransız Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Uluslararası Müzisyen' ödülünü kazandı.

Kaynak: AA