Organları 3 Hastaya Umut Oldu

Kütahya'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki Mehmet Özdemir’in organları 3 hastaya umut oldu.

Kütahya'da, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki Mehmet Özdemir’in bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu.Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir süredir tedavi gören Özdemir’in beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, Organ Nakli Koordinatörlüğü yetkilileri organlarının bağışlanması konusunda Özdemir'in yakınları ile görüştü.

Yakınlarının organ bağışını kabul etmesi üzerine harekete geçen ekipler, Özdemir’in bağışlanan organlarını operasyonla aldı.

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Şahin Kabay, beyin ölümü gerçekleşen Özdemir’in böbreklerinin ve karaciğerinin alındığını bildirdi.

Özdemir’in bir böbreğinin Kütahya'daki bir böbrek hastasına nakledildiğini dile getiren Kabay, şunları kaydetti:

'Özdemir’in diğer böbreği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki bir hastaya, karaciğeri ise 9 Eylül Üniversitesi Hastanesindeki bir hastaya nakledildi. Kütahya’da, kendi hastanemizde gerçekleşen bir beyin ölümü sonucu kadavradan aldığımız bir organı ilk kez hastanemizde bir hastamıza naklettik. Dün de canlıdan canlıya nakil dediğimiz bir operasyonla bir annenin böbrek hastası olan oğluna böbreğini vermesiyle nakil işlemini hastanemizde gerçekleştirmiş olduk. Şu an için hastalarımızın genel durumları iyi, herhangi bir sıkıntıları yok. İnşallah önümüzdeki süreçlerde de hastalarımıza daha büyük hizmetler vermeye devam edeceğiz.'

Kamu Hastaneleri Birliği Kütahya Genel Sekreteri İsmail Zehir, Yrd. Doç. Dr. Faik Yaylak, Uzman Dr. Burak İşler, Organ Nakli Koordinatörü Dr. Korhan Sunar ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Erim Gülcan, nakil yapılan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundular.

Kaynak: AA