'Afrika, Türk İş Dünyası İçin Fırsatlarla Dolu'

Karmod Üst Yöneticisi (CEO) Çankaya:'Afrika ülkelerinin Türk iş dünyası için büyük fırsatlar içerdiğini yakından müşahede ettik''DEİK organizasyonunda Fildişi Sahili, Gana ve Nijerya'da çok sayıda üst düzey ve ikili görüşme gerçekleştirdik'.

Karmod Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, 'Afrika ülkelerinin Türk iş dünyası için büyük fırsatlar içerdiğini yakından müşahede ettik. Bu ülkelerde gerek ihraç ürünleri gerekse yatırım açısından alt yapıdan inşaata, gıdadan tekstile her alanda çok sayıda iş imkanının bulunduğunu gözlemledik' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fildişi Sahili, Gana ve Nijerya resmi ziyaretlerine katılan iş adamları heyeti içerisinde yer alan Çankaya, yaptığı yazılı açıklamayla Afrika izlenimlerini paylaştı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda Fildişi Sahili, Gana ve Nijerya'da çok sayıda üst düzey ve ikili görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Çankaya, şunları kaydetti:

'Afrika ülkelerinin Türk iş dünyası için büyük fırsatlar içerdiğini yakından müşahede ettik. Bu ülkelerde gerek ihraç ürünleri gerekse yatırım açısından alt yapıdan inşaata, gıdadan tekstile her alanda çok sayıda iş imkanının bulunduğunu gözlemledik. Afrika insanının Türk halkına sıcakkanlı yaklaşımlarından büyük memnuniyet duyduk. Ziyarette bulunduğumuz ülkeler gelişime açık ülkeler. İlk ziyaret ettiğimiz ülke olan Fildişi Sahili'nde gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde öncü yatırım alanı olarak inşaat sektörünün öne çıktığını gördük. Ekonomik konut, okul ve hastane yapılarına olan ihtiyaç oldukça fazla. Ülke genelinde 400 bin konut açığı bulunuyor. Bunların başında da ekonomik sosyal konut talebi ilk sırada yer alıyor. Enerji ve altın başta olmak üzere madencilik ülkede yatırım yapılabilecek diğer alanlar arasında.'

-'Ülkeleri daha yakından tanıma imkanı bulduk'

Çankaya, Nijerya'nın ise 200 milyona yaklaşan nüfusuyla Afrika'nın en yüksek nüfusa sahip ülkesi olduğuna dikkati çekerek, bu ülkenin 2050'de nüfusu ile dünyanın en kalabalık 3. ülkesi olmasının tahmin edildiğini bildirdi. Çankaya, şu ifadeleri kullandı:

'Karmod olarak Nijerya'da gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmelerde ekonomik konut, okul ve hastane binaları konusunda yapılabilecek iş birlikleri üzerinde durduk. Firma olarak bu ülkelere daha önce ihracat gerçekleştirmemize rağmen ilk kez bu ziyarette ülkeleri daha yakından tanıma imkanı bulduk. Bize bu fırsatı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve DEİK heyetine teşekkürü bir borç biliriz.'
Kaynak: AA