Elazığ'da Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi İlanı

Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içerisindeki 13 yer, geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi.

Elazığ'ın Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içerisindeki 13 yer, geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan Elazığ'ın Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içerisindeki 13 ayrı yerin, 1 Mart-1 Eylül 2016 tarihlerinde Bakanlar Kurulunun 23 Şubat tarihli ve 2016/8558 sayılı kararı ile geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Geçici askeri güvenlik bölgelerinin, Alacakaya ilçesinde Gortil Yaylası, Herbite Yaylası; Arıcak'ta Görese 1 ve Görese 2; Karakoçan'da Gazdağı-Karaboğa Dağları hattı, Dilektaşı Yaylası, Akpınar batısı, Pilavtepe bölgesi, Koçyiğitler köyü batısı, Başak Yaylası, Velikan doğusu; Palu ilçesinde ise Akdağ bölgesi ve Haydar Yaylası olduğu kaydedildi.

Açıklamada, halkın can ve mal güvenliği için geçici askeri güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişlerinin yasaklandığı ifade edildi.
Kaynak: AA