Bebeklerinin Cesedini Boş Araziye Attıkları İddiası

Doğurduğu bebeğin cesedini boş araziye attığı iddia edilen kadın ile kocasının ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Eskişehir'de, yeni doğan bebeklerinin cesedini boş araziye attıkları iddiasıyla yargılanan anne ve babanın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Sibel Uysal (34) ile kocası tutuksuz sanık Eren Uysal (34) hazır bulundu.

Sibel Uysal, savunmasında, olay günü evin banyosunda doğum yaptığını, ancak bebeğin kordon bağını kestiğini hatırlamadığını iddia etti.

Banyoya gelen kocasının kendisine vurduğunu öne süren Uysal, 'Eşim bana vurunca kendimden geçmişim. Yeniden kendime geldiğimde, doğumda kullandığım bütün havlu ve bezleri toplamış elinde poşetle karşımda duruyordu. Bebeği sordum. Bana, 'hastaneye götürdüm' dedi. Ben de inandım, evden çıktık. Bir yere uğrayarak poşeti bırakacağını söyledi. Bebeğin bıçaklanarak öldürüldüğünü polisler geldiğinde anladım. Önceki ifadelerimi kocam Eren Uysal'ın baskısıyla söyledim.' diye konuştu.

Tutuksuz sanık Eren Uysal ise eşinin iddialarını kabul etmediğini anlatarak, 'Olayın meydana geldiği apartmanın güvenlik kameralarının incelenmesini talep ediyorum. Olay günü evde değildim. Ayrıca eşime boşanma davası açtım.'' dedi.

Duruşmada mütalaa veren savcı, Uysal çiftinin ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını, ayrıca Eren Uysal'ın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, mütalaa üzerine sanık Eren Uysal'ın kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak, tutuklu yargılanmasını kararlaştırdı.

Duruşma, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için 5 Mayıs'a ertelendi.

- Olay

Aşağı Söğütönü Mahallesi 1590 Sokak yakınlarındaki arazide, 25 Nisan 2015'te, battaniyeye sarılı halde çöp poşetinde bir bebek cesedi bulunmuştu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan incelemede, yeni doğmuş erkek bebeğin vücudunun çeşitli yerlerinde 8 kesici alet yarasının bulunduğu tespit edilmişti.

Polis ekipleri, yürüttükleri çalışma kapsamında Sibel ve Eren Uysal çiftini gözaltına almıştı. Sibel Uysal'ın emniyetteki ifadesinde, evde kimsenin bulunmadığı bir saatte tuvalette doğum yaptığını, bebeğin kordon bağını ise bulduğu bir bıçakla kestiğini ve bebeği daha sonra boş bir araziye attığını söylediği öğrenilmişti.
Kaynak: AA