Ölümü Düşünen Anne 1 Yılda 84 Kilo Verdi

Aşırı kiloları yüzünden ölmeyi bile düşünen Muhsine Tekin, geçirdiği tüp mide ameliyatıyla 168 kilodan 84 kiloya düşmeyi başardı. Hayatına yeniden başladığını söyleyen 2 çocuk annesi Tekin, doğum günlerini ise ameliyat tarihinde kutluyor.

Ölümü Düşünen Anne 1 Yılda 84 Kilo Verdi
Antalya’da yaşayan evli ve iki çocuk annesi ev hanımı Muhsine Tekin (44) son iki yıl içinde 150 kiloya ulaştı. Sayısız diyet deneyen, spor yapan Tekin, bir türlü istediği kiloyu veremedi aksine verdiği kadar kilo aldı. Bir yıl öncesine kadar 168 kiloya ulaşan Tekin, hayata da küstü.

"ÇOCUKLARININ OKULUNA GİDEMEDİ"

Aşırı kiloları nedeniyle güçlükle yürüyen genç kadın, kendini eve kapattı ve dış dünya ile bağını kesti. Giydiği hiçbir elbise olmayan, istediğini yiyemeyen, sokağa çıkamayan, hatta dalga geçerler diye çocuklarının okuluna dahi gidemeyen Tekin, kilo vermek için ölüm orucuna dahi başladı.

Ailesinin her zaman desteğini yanında hisseden Tekin’in, aşırı kiloları nedeniyle ayakkabı bağlarını bağlamasını ve ayak tırnaklarının kesimini bile hayat arkadaşı Medet Tekin yaptı.

İKİNCİ DOĞUMU

Çevresindeki insanların alaycı bakışları ve ailesine yük olmasından dolayı kilo vermeye kararlı olan genç kadın, uzun araştırmalar sorunda tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Bir yıl önce 168 kilo ile tüp mide ameliyatı olan Muhsine Tekin, operasyonun ardından özel bir diyet uyguladı. Tekin, 1 yılda 84 kilo vererek, 84 kiloya inmeyi başardı. Hayata yeniden bağlanan ve istediğini giyip, istediğini yiyip içebilen Tekin’in hedefi ise 70 kiloya inmek. Muhsine Tekin, ikinci doğum günü dediği ameliyat gününü ise arkadaşları ve doktorlarıyla birlikte pasta keserek kutladı.

Çocukluğundan bu yana yapılı olduğunu ve ilerleyen yaşla birlikte kilo almaya başladığını dile getiren Tekin, tüm diyet ve spor egzersizlerine rağmen kilo veremediğini söyledi.



Her diyetin ardından daha fazla kilo aldığını kaydeden Tekin, en son 168 kiloya ulaştığını belirtti.

"TIRNAKLARINIMI EŞİM KESERDİ"

Aşırı kilolar nedeniyle alay konusu olmaya çok üzüldüğünü ifade eden Tekin, "Eşim ve çocuklarım kahrımı çekiyordu. Anne olarak aileme verimli olamıyordum. Bazı ihtiyaçlarımı kendim yapamıyordum. Ekmek almak için bile bakkala gidemiyordum. Aşırı kilom nedeniyle eğilip ayakkabı bağlarımı bile bağlayamazdım, eşim bağlardı. Tırnaklarımı bile eşim keserdi. Hiç bayan gibi giyinemedim. Hep bol ve erkek kıyafetleri giyerdim. Arkadaşlarımın hediyeleri bile hep bol kıyafetti. Model seçimim yoktu, üzerine ne olursa onu giymek zorundaydım. MR çekilirken cihaza sıkıştığımı biliyorum" dedi.

1 YILDA 84 KİLO VERDİ

Araştırmalar sonucu tüp mide ameliyatı olmaya karar verdiğini ifade eden Tekin, "1 yıl oldu operasyonu geçireli. Bir yılda 168 kilodan 84 kiloya düştüm. Tam yarı yarıya kilo verdim. Vücudum tam yarısı benden çıktı. Şuan rahatım ama bir 10 kilo daha vermek istiyorum. Kadın olmayı, dışarıda gezmeyi çok özlemiştim. Rahat ve mutlu değildim. Ailem benle bir yere gitmeye utanmazdı, ben utanırdım. Çocuğumun okuluna gittiğim zaman, utanırdım. Çocuklarım asla benden utanmadı. Arkadaşlarının gülüşmeleri gördüğüm zaman, çocuklarım üzülür mü diye düşünürdüm. Artık gururla gidiyorum. Şuan çok iyiyim ve mutluyum" ifadelerini kaydetti.

"ÖLMEYİ DÜŞÜNDÜM"

Kilo vermek için her yolu denediğini aktaran Tekin, "Ölmeyi bile düşündüm. Ölümüne yemedim ama olmadı. Ama şuan Allah’ın izniyle daha fazla yaşamak istiyorum. Bazen ’yeter çok kilo verdin’ diyorlar. Bende diyorum ki sloganım oldu, ’Ben diyetle değil diyet ödeyerek zayıfladım.’ Şuan ailemle, yeni kilolarımla mutlu bir yaşamam var" diye konuştu.

"ÖLÜM ORUCU TUTTU"

Eşinin her zaman yanında olan Medet Tekin, "Eşimin aşırı kiloları nedeniyle psikolojisi bile bozuldu. Yere eğilip kalkamıyordu. Eşimdi ve her zaman ona destek oldum. Olması gerekeni yaptım. Eşim defalarca ölüm orucuna girdi, bir şey yiyip içmedi. Çok sorun yaşadık. Yaptığı bildiğiniz ölüm orucu gibiydi. Kilo veremedi, en son bu operasyonla istediği kiloya ulaştı" dedi.

Kaynak: İHA