Başkan Şinasi Gülcüoğlu Açıklaması 'Bir Gecede Her Şeye Kota Getirildi'

Bünyan Belediyesi Kayseri Şeker tarafından pancar ekicilerine yönelik düzenlenen eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yaptı.

Başkan Şinasi Gülcüoğlu Açıklaması 'Bir Gecede Her Şeye Kota Getirildi'
Kayseri Şeker tarafından, Bünyan Belediyesi ev sahipliğinde Bünyanlı pancar ekicilerine yönelik eğitim semineri yapıldı. Eğitim seminerine Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker yönetim Kurulu üyeleri, STK temsilcileri, oda Başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Eğitim Semineri öncesi Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Gülcüoğlu, bölge çiftçileri için yapılan eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.



“Bir gecede her şeye kota getirildi”

Başkan Gülcüoğlu ziyarette yaptığı değerlendirmede;” Kayseri Şekerde üretimin artırılması ve kurumsal kimlik aidiyetinin geliştirilmesi adına güzel çalışmalar yapılıyor. Ben gerçekten tebrik ediyorum gerçekten canlı bir örgütünüz var. Her geçen günde bunu geliştiriyorsunuz. Ülkelerin kalkınması tabii ki tarımsal kalkınmışlıkla yüzde yüz ilişkili. Bu çerçevede sizleri kurum olarak kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Öte taraftan şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. Bir zamanlar bu ülkede şekerin bile tadını kaçtığı günleri biliyoruz. Kemal Derviş yasalarıyla bir gecede her şeye kota getirildi.

Bu kotalar adeta çiftçimizin ayağına pranga gibi bağlandı. Bu kotalar devlet politikaları haline getirildi.

Birleşmiş Milletler, IMF gibi emperyal örgütlerin milletlere zor zamanlarda dayattığı yasalar çerçevesinde oluşan iş ve işlemler. İnanıyorum ki İnşallah bunları aşacağız. Geçekten Türkiye’yi tarımsal ekonomi ve insan kaynakları bağlamında ele aldığınızda her şeyiyle çok zengin bir ülkeyiz. İnşallah sizler gibi büyüklerimizle bu sorunları da aşacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise ev sahipliklerinden dolayı Başkan Gülcüoğlu’na teşekkür ederek Kayseri Şeker olarak yapılan çalışmalar ve düzenlen eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı.
Kaynak: İHA