AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 13. İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: 'Genel Başkanımızın dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili hodri meydan demesini çok anlamlı ve önemli buluyoruz'.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılması için hodri meydan demesini çok önemli ve anlamlı bulduklarını söyledi.

Afyonkarahisar’da düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 13. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Temurci, gelecek bir yılı teşkilatları ile değerlendirmek üzere Afyonkarahisar’da toplandıklarını kaydetti.

İki seçim geçirdiklerini ve 6 aydır İstanbul teşkilatları olarak kendi eylem planlarını, bir yıllık faaliyet planlarını tamamladıklarını ifade eden Temurci, 'Bugün inşallah kurucularımızla, milletvekillerimizle İstanbul teşkilatında ana kadememizde, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, belediye başkanlarımızla ve bütün kademelerimizle istişare toplantısı gerçekleştireceğiz' dedi.

Hem coğrafyamızda, hem ülkemizde olup bitenlerin bizi çok yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Temurci, daha önce de buna benzer kamplar yaptıklarını ama bu kampın çok farklı anlamı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Özellikle terör olaylarının devam etmesi, terör olaylarına bağlı olarak Türkiye'de siyasetin yeniden şekillenmesi, herkesin tarafını tayin etme, millet adına, bayrak adına, vatan adına ve bütün bu coğrafyadaki zulümleri durdurma adına artık bu ülkede yeni bir siyaset dilinin de gelişmeye başladığına şahit oluyoruz. Onun için özellikle genel başkanımızın dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili hodri meydan demesini çok anlamlı ve önemli buluyoruz. Önemli olan biz Türkiye'de yeni bir anayasayı konuşurken, biz Türkiye'de terörün bitirilmesini konuşurken, birilerinin halen bu ülkede farklı tartışmaların içinde olmasını anlamlı bulmuyoruz. Dolayısıyla burada özellikle teröre kol kanat germiş, adeta terörün sesi, partisi haline gelmiş olan malum siyasi partinin o yapı içindeki halen milletvekili olan insanların, mutlaka ve mutlaka çok acil bir şekilde fezlekelerinin meclise gelme süreci başlatıldı. İnşallah bunların hızlı bir şekilde dokunulmazlıkları kalkar. Dokunulmazlıkların kalkması konusunda bekleyen dosyalarda meclise gelir.'

- Dokunulmazlık dosyaları

Fezlekelerin hepsinin birlikte meclise gelmesinin meclisin meşgul edilmemesi noktasında önemli olduğunu belirten Temurci, hızlı bir şekilde fezleke dosyalarının görüşülmesini ve dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanması gerektiğini söyledi.

Milletvekillerinin kürsü dokunulmazlıkların da çok önemli olduğuna değinen Temurci, 'Son dönem bu tartışmaların içine niye girdik. Düşünebiliyor musunuz Ankara’da cinayetler işleniyor. Terör işleniyor. Vatandaşlarımız ölüyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak, orada o teröristin taziye evine gitmek, veyahutta terörü destekleyen o teröristlerin bu ülkede adeta bir özgürlük savaşçısı gibi birileri tarafından anlatılmış olması Türkiye’de 78 milyonu derinden yaralamıştır' dedi.

'Dolayısıyla buna mutlaka birilerinin dur demesi lazım' diyen Temurci, 'Bu ülkede yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı’na her türlü hakareti yapacaksınız, kimin eli kimin cebinde belli olmayacak ve bu ülkede yeniden siyaseti bu ülkenin geleceğini dizayn etme adına adeta 'Erdoğan gitsin de, AK Parti batsında ne olursa olsun' feveranlarında bulunacaksınız. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bugünde inşallah istişare toplantısında hem terörü, hem yeni anayasayı hem önümüzdeki dönem teşkilat çalışmasını kardeşlerimizle paylaşıp, çok geniş bir şekilde istişare zemini oluşturarak, önümüzdeki dönemde İstanbul siyasetinde teşkilatlar olarak uygulayacağımız programlar olarak yeni bir yola çıkmış olacağız' diye konuştu.

- Çanakkale ruhunun teşkilatlarımıza yansımasını arzu ediyoruz

Çok anlamlı bir günde ve haftada burada olduklarını belirten Temurci, sözlerini şöyle tamamladı:

'Çanakkale Zaferi ile ilgili programlar yaptıklarını aktardı. Biz Çanakkale ruhunun bütün teşkilatlarımızda İstanbul teşkilatlarımızda bizin faaliyetlerimize yansımasını çok arzu ediyoruz. Bunu konuşacağız. Çünkü öyle bir dönemde yaşıyoruz ki, öyle bir dönemden geçiyoruz ki, o ruh yeniden birlik ve beraberlik ruhudur. O ruh artık bu ülkede yeniden terörün susmasıdır. Ve bizim kol kola, omuz omuza, bu ülkenin geleceğinin planlamamızdır. Onun için ben bugünkü istişare toplantısının bu anlamda da bereketli olacağını düşünüyorum.'

İki gün sürecek toplantıya Milletvekilleri, Belediye Başkanları, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı üyeleri katılıyor.
Kaynak: AA