Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan ''dokunulmazlık'' açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefete yaptığı ''dokunulmazlıkları kaldıralım'' çağrısıyla ilgili konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan ''dokunulmazlık'' açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan ''dokunulmazlık'' açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Bazıları dokunulmazlık tamamen kalkıyor milletvekilliği düşüyor şeklinde değerlendirmeler yapıyor. Bunlar doğru değerlendirmeler değildir'' dedi.

Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

''Dokunulmazlığın kaldırılması milletvekillerinin geleceğe dönük dokunulmazlıkların kaldırılması anlamına gelmemektedir. Bu dosyalar dışında dokunulmazlığın kaldırılması anlamına da gelmemektedir. Bu sadece Meclis'te bulunan fezlekelerle ilgili ve sınırlı olmak kaydıyla dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve bu suçlarla ilgili ve sınırlı milletvekillerinin yargılanmasının önündeki engelin kaldırılması sonucunu doğuracaktır. Bazıları dokunulmazlık tamamen kalkıyor milletvekilliği düşüyor şeklinde değerlendirmeler yapıyor. Bunlar doğru değerlendirmeler değildir.''

Dokunulmazlık tartışması sürerken Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan dün muhalafete önemli bir çağrı gelmişti.

Başbakan, ''Ne kadar fezleke varsa tümünü işleme koyalım, 506 dosyanın tamamını bir hamlede kaldıralım' çağrısında bulunmuştu.