Vali Tuna'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale’nin paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğu içinden kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği bir nokta olduğunu vurgulayan Vali Tuna, mesajında, “Mukaddes değerlerimizi ve vatanımızı korumak adına, canlarını feda etmekte tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi yad ettiğimiz ‘18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’ni idrak etmenin büyük onurunu yaşıyoruz. Bugün, Mehmet Akif’in ifadesiyle ‘Eski Dünya, yeni Dünya, bütün akvam-ı beşere karşı vatan sevgisi, birlik ve beraberlikle donanmış milletimizin gurur günüdür.’ Bu cephenin isimsiz kahramanları, vatanın her köşesinden Çanakkale’ye koşarken, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmemişler, Türklük onur ve şerefini en güzel şekilde savunmakla üzerilerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Onlar, Çanakkale Zaferini kazanarak, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamışlardır” ifadelerini kullandı.

Evlatlarını en ön saflarda vatan savunması için askere gönderen bu milletin kahraman anneleri ve şehit babası olmanın verdiği gururla “Vatan sağ olsun” diyenlere bu vatanın minnettar olduğunu bildiren Vali Tuna mesajına şöyle devam etti:

“Bizler de tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi hak ettiği yarınlara mutlaka taşıyacağız. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi’nin 101’nci yıl dönümünü kutluyor, başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerken, gazilerimiz ile aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en değerli emanetler olduğu bilinci içerisinde, devletimizin her türlü imkanıyla yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”
Kaynak: İHA