Rusya'nın Suriye'deki Güçlerini Azaltma Kararı

Suriye Türkmen Cephesi Askeri Kanat Sorumlusu Zengin: 'Türkmen milletini ve özgür orduyu 2 günde bitireceğini sandı. Aksine bir şey yapamadı, kaybetti. Rusya'nın çekilmesi bizim için büyük bir zafer. İnşallah yakında İran da, Hizbullah da çekilecek'

Suriye Türkmen Cephesi Askeri Kanat Sorumlusu Mahmut Zengin, Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararına ilişkin 'Türkmen milletini ve özgür orduyu 2 günde bitireceğini sandı. Aksine bir şey yapamadı, kaybetti. Rusya'nın çekilmesi bizim için büyük bir zafer. İnşallah yakında İran da, Hizbullah da çekilecek' değerlendirmesinde bulundu.

Zengin, Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı Ece Budan'ı ziyaretinde gazetecilere açıklamalar yaptı.

Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararını değerlendiren Zengin, bu ülkenin Suriye'de büyük askeri kayıplar verdiğini belirtti.

Zengin, şunları kaydetti:

'Rusya çok büyük silahlarla gelip Türkmen milletini ve özgür orduyu 2 günde bitireceğini sandı. Aksine bir şey yapamadı, kaybetti. Rusya'nın çekilmesi bizim için büyük bir zafer. İnşallah yakında İran da Hizbullah da çekilecek. Halktan hiçbir şey alamazlar. Hak sahibi yer sahibi. Biz oranın vatandaşıyız. Ne güçle ne de kuvvetle kimse hakkımızı alamaz.'

Ülkelerinde son nefeslerine kadar direneceklerini vurgulayan Zengin, 'Ne vakit Suriye halkı yalnız kalırsa barış o vakit gelir. Hizbullah, İran militanları kalırsa yanımızda barış gelmez. Ne zaman onlar çekilirse barış gelir' dedi.
Kaynak: AA