Konya'da cinayet zanlısı: Öldüyse Allah rahmet eylesin

Konya'da cinayet zanlısı: Öldüyse Allah rahmet eylesin, ölmediyse Allah uzun ömür versin.

Konya'da cinayet zanlısı: Öldüyse Allah rahmet eylesin
Konya'da cinayet zanlısı: Öldüyse Allah rahmet eylesin
Konya'da önceki gün yol ortasında bir kişinin tabancayla öldürüldüğü cinayet anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Olaydan sonra polise teslim olan zanlının ifadesinde, “Öldüyse Allah rahmet eylesin, ölmediyse Allah uzun ömür versin” dediği öğrenildi.

Olay, geçtiğimiz Pazartesi günü gece saatlerinde merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelmiş, Faruk Dönmez (27), kıraathane işleten Orhan K. (53) ile bilinmeyen bir nedenle tartışmıştı. Büyüyen tartışma sonunda Orhan K. üzerindeki tabancayla Faruk Dönmez'e ateş etmişti. Karın bölgesinden ağır yaralanan Dönmez, çağrılan ambulansla kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Orhan K. ise olaydan sonra polis merkezine giderek teslim olmuştu.

'ÖLDÜYSE ALLAH RAHMET EYLEMSİN, ÖLMEDİYSE ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN'

Orhan K.'nin polise teslim olmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri zanlıyı sorguya aldı. Polisteki ifadesinde cinayeti niye işlediğini ilginç sözlerle anlatan Orhan K., Faruk Dönmez ile arkadaşı Kıvanç D.'nin son günlerde hareketlerinden şüphelendiğini söyleyerek, “Olaydan birkaç gün önce ikisi kıraathaneme geldi. Merdivenlerde kısa süreli tartıştık. Daha sonraki günlerde beni takip ettiklerinden şüphelendim. Olay günü de sürekli bana bakıyorlardı. Aslında Kıvanç'a sıkacaktım. Ama Faruk araya girdi. Onun da bacağına sıkıyım dedim ama neresine geldi hatırlamıyorum. Öldüyse Allah rahmet eylesin, ölmediyse Allah uzun ömür versin” dediği öğrenildi.

CİNAYET GÜVENLİK KAMERASINDA


Olay gecesi cinayet anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, zanlının bir süre eli cebinde adımladığı yanına yaklaşan birisiyle tokalaştıktan sonra yanındaki tabancayla şüphelendiği kişilere doğru ateş ettiği görülüyor. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Orhan K. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Orhan K.'nin başka bir cinayet olayına karıştığı gerekçesiyle bir süre cezaevinde kaldığı ve 4 yıl önce de çıktığı öğrenildi.
Kaynak: İHA