Terör, Şırnaklıları Göçe Zorluyor

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlar ve tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle can güvenliği endişesi yaşayan vatandaşlar evlerini terk ediyor PKK'lı teröristlerin vatandaşların çıkışını engellemeye çalıştığı ilde, yanlarına aldıkları eşyalarla evlerinden ayrılan vatandaşlar, yakınlarının yanına ya da kiraladıkları evlere taşınıyor Evini terk eden Ramazan A: 'Benim çağrım öz yönetim diyenlere, böyle öz yönetim olmaz, Cizre'de başarılı olmadı. Devlet buna müsaade etmediği için PKK'nın çekilmesi lazım. Bu ölümler olmasın, böyle şeyleri istemiyoruz'

SONER KILINÇ - Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlar ve tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle can güvenliği endişesi yaşayan vatandaşlar, evlerini terk ediyor.

Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yeşilyurt, Bahçelievler ve Yeni mahallerinde kazılan çukurlar, kurulan barikatlar, cadde ve sokaklara yerleştirilen el yapımı patlayıcılar vatandaşları tedirgin ediyor.

PKK'lı teröristler sivillerin çıkışını engellemeye çalışırken, bazı vatandaşlar evlerinden çıkartabildikleri eşyaları araçlara yükleyerek ilden ayrılıyor. Bazıları ise eşyalarını bırakarak toplu taşıma araçlarıyla çevredeki il ve ilçelere gitmeye çalışıyor.

Teröristlerin çukur kazdığı, barikat kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı Dicle, Cumhuriyet, Yeni, İsmet Paşa, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahallerinde yoğun göç yaşanırken, 63 bin nüfuslu kentte vatandaşların yüzde 70'inin evlerini terk ettiği öğrenildi.

Yetkililer, kentten ayrılmak isteyenlere her türlü kolaylığın sağlandığını bildirdi.

Askeri sevkıyatın sürdüğü ilde güvenlik güçleri üst düzey önlemler alırken, ilde kalmayı planlayan vatandaşların gıda sıkıntısı çekmemek için marketlere yığılması, yoğunluğa neden oluyor.

- 'Böyle öz yönetim olmaz'

Şırnak'taki evini boşaltan ve geçici olarak Cizre ilçesine gitmek için yola çıkan Ramazan A, çatışmaların bir an önce son bulmasını istedi.

Vatandaşların mağdur olduğunu, binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Ramazan A, 'Bu tür şeyler istemiyoruz. Halk mağdur, Cizre'de, Silopi'de, Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de mağdur halk. Benim çağrım öz yönetim diyenlere, böyle öz yönetim olmaz. Cizre'de başarılı olmadı, Şırnak'ta geri çekilmesi lazım. Devlet buna müsaade etmediği için PKK'nın çekilmesi lazım. Bu ölümler olmasın, böyle şeyleri istemiyoruz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA