CHP Sakarya Milletvekili Özkoç Açıklaması

'(Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu) Komisyonun CHP'li üyeleri olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in 1 Mart Salı günü komisyona gelerek bilgi vermesini talep ettik'.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun CHP'li üyeleri olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in 1 Mart Salı günü komisyona gelerek bilgi vermesini talep ettiklerini bildirdi.

Özkoç, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun diğer CHP'li üyeleri İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Özkoç, Ankara'daki terör saldırısında 27'si Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu 29 kişinin yaşamını yitirdiğini, 60 kişinin de yaralandığını belirterek, 'Böylesine vahim bir olayın iki temel nedeni olabilir, ya istihbarat ya güvenlik açığı söz konusu. Ya istihbari bilgiye ulaşılamadı ya da bilginin gereği yerine getirilmedi' dedi.

Engin Özkoç, komisyonun CHP'li üyeleri olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in 1 Mart Salı günü komisyona gelerek bilgi vermesini talep ettiklerini açıkladı.

Özkoç, soracakları sorulara alacakları yanıtla atacakları adımlar konusunda kamuoyunu bilgilendireceklerini kaydetti.

Özkoç, 'Bugün komisyonumuza Sayın Numan Kurtulmuş da katıldı. Kendisinden bazı bilgileri aldık. Hükümetin bu konuya bakış açısıyla ilgili bilgileri ve o bilgileri de değerlendiriyoruz' diye konuştu.

Saldırı sonrası saldırganın ismine ilişkin çeşitli açıklamalar yapıldığını anımsatan Özkoç, devletin başındaki isimlerin neye dayanarak bu isimleri açıkladığını öğrenmek istediklerini kaydetti.

Gazetecilerin, 'Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un verdiği bilgilerden kamuoyu ile paylaşabileceğiniz var mı?' sorusunu yanıtlayan Özkoç, bakanın verdiği bilgilerin gizli olduğunu belirterek, 'Verdiği bilgiler hem ülkemiz açısından hem de Ortadoğu'da yaşanan olaylar açısından birbirleriyle bağlantılı olan şeyler. Bunun bazen yeteri kadar bir çare ifade etmediği söz konusu' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA