AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı Açıklaması

AK Parti Erzurum milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Daha fazla Özgecanlar, Burcular kaybetmememiz için toplum olarak herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir" dedi.

AK Parti Milletvekili Ilıcalı, kızı ve kocasını kaybeden Songül Şengel ile Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Ilıcalı, Burcu Şengel’in vahşice öldürülmesinin Özgecan ve Münevver Karabulut olayıyla eşdeğer olduğunu ancak gündemde yeterince yer almadığını söyleyerek, "Daha fazla Özgecanlar, Burcular kaybetmememiz için toplum olarak herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Ölen baba ve kızını geri getirmemiz mümkün olmayacak ama alınacak önlemlerle yaşanacak başka olumsuzlukların önüne geçmemi mümkün olacaktır. Burcu kızımızın başına gelen ileride başka kişilerin de başına gelebilir. Bu konuya dikkat çekmek istiyorum. Konu yargıda. Gerekli caydırıcı cezayı vereceğine inanıyorum yargının" dedi.

Nişanlısı tarafından 13 Ağustos 2015 tarihinde Erzurum’un Aziziye ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Burcu Şengel’in annesi Songül Şengel, "Bizi hala tehdit ediyorlar. Olaya şahitlik edenleri de tehdit ediyorlar. Çok korkuyoruz. 3 dakikanın içinde doğradı. 27 yerinden bıçakladı. Eşimi 4 yerinden bıçakladı. Sonra bana yöneldi ancak elinden kurtuldum" ifadelerini kullandı.

Avukat Bilge Mutlu Bilge, iki insanı öldürmüş bir cani için sadece müebbet hapis istemiyle iddianame düzenlendiğini söyleyerek, "Yargıya güvenimiz mahkeme sürecinde devam ediyor. İnşallah mahkeme sürecinde tasarlayarak adam öldürmeden dolayı bu caninin en ağır şekilde cezalandırılması için savunmamızı yapacağız. Bu cani arabasının torpidosundan gazete kağıdına sarılı olarak beklettiği bıçakları alarak geliyor maalesef hayatının baharındaki genç kızımızı şah damarından keserek öldürdükten sonra kana doymayarak 27 kez daha bıçaklıyor. Kızını kurtarmak isteyen babayı öldürüyor. Anneyi yaralıyor. Komşuyu yaralıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA