Mıdıklı, Daha Yaşanabilir Bir Hale Geliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Selendi’nin Mıdıklı Mahallesinde yetersiz gelen toplam 24 kilometre uzunluğundaki içme suyu ile kanalizasyon hattını modern bir sisteme kavuşturmak için çalışmalarına başladı.

Mıdıklı, Daha Yaşanabilir Bir Hale Geliyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki çalışmalarıyla mahallelerin sorunlarını birer birer çözüyor. Bu kapsamda MASKİ, Selendi’nin Mıdıklı Mahallesinde eski ve yetersiz gelen içme suyu şebekesini yenilerken, sadece bazı sokaklarda bulunan kanalizasyon hattını da tüm mahalleyi kapsayacak şekilde sıfırdan döşüyor. Mıdıklı Mahallesinde MASKİ ekiplerince toplamda 24 kilometre uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon hattı yenilenmiş olacak. Altyapı yenileme çalışmaları tamamlandığında mahallenin 30 yıllık sıkıntıları sona erdirilerek, mahalle sakinleri çağdaş bir içme suyu ve kanalizasyon sistemine kavuşturulacak. Altyapı çalışmalarının noktalanması ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’ne bağlı ekipler tarafından kilit parke taşı da döşenerek mahalle alt ve üst yapısıyla yepyeni bir görünüme kavuşacak.

“Mutluluğumuzun tarifi yok, ancak yaşayan anlar”

Mıdıklı Mahalle Muhtarı Ali Şeker, altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla mahallelerinin çehresinin değişeceğini söyledi.

Şeker, “Altyapımız çok yetersizdi. İçme suyu ve kanalizasyon hattımızda çalışma başladı.

Mahallemiz epey büyük. Köyümüz güzel ama bugüne kadar hizmet almamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Selendi Belediye Başkanımız Nurullah Savaş büyük fedakarlıklar göstererek mahallemize yatırımlar yapıyor. Çok memnunuz. Hizmetin olması güzel bir şey ve mutluluk veriyor. Mutluluğumuzu da anlatamıyoruz, bunun tarifi yok ancak yaşayan anlar. Mahallemizin görünüşü, çehresi, ulaşımı olsun her yönden gözle görülür bir güzelliğe kavuşacak” dedi.

Kaynak: İHA