Sunucu Ve Şair Tuncer Açıklaması

'Türkiye son on yılda tarihinde atmadığı adımlar ve gelişmelere imza attı. Küresel güçler bu gelişmeleri durduramadığı için terör belasını devreye soktu.' 'Halep bağrımızda kanayan bir yara. Ülkelerin sınırları öyle masa üzerine cetvel ve kalem koyarak çizilemez. Türkiye dışında Halep'te yaşayan siviller için hiçbir ülke somut adım atmıyor.'

Televizyon sunucusu ve Şair Serdar Tuncer, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini gördükçe çekinen şer odaklarının Türkiye üzerinde oynadıkları oyunlara son vermeyeceklerini söyledi.

Tekirdağ'a bir programa katılmak üzere gelen Tuncer, Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınında meydana gelen terör saldırısını ve Halep'te sivilleri hedef alan saldırıları gerçekleştirilen odakları kınadı ve lanetledi.

Tuncer, küresel güçlerin Türkiye'nin son yıllardaki yükselişini terör örgütlerini kullanarak durdurmak istediğini belirterek, 'Türkiye son on yılda tarihinde atmadığı adımlar ve gelişmelere imza attı. Küresel güçler bu gelişmeleri durduramadığı için terör belasını devreye soktu.' dedi.

Türkiyeyi tarih sahnesinden silmenin küresel güçlerin zannettiği gibi mümkün olmayacağını ifade eden Tuncer, şöyle konuştu:

'Türkiye yer yüzünde yeni ve dirilen bir ülke olduğunu hissettirdikçe anlaşılan o ki başından sıkıntılar eksik olmayacak. Dün bu sıkıntının adı 28 Şubat oldu, 27 Nisan oldu 17 -25 Aralık oldu. En sinsi teşebbüs olan 15 Temmuz oldu. Şer odaklarının Türkiyeyi yıkma ve bölme hedefleri amaçları bitmeyecek. Ama biz de dünayada var olma, güç olma hedefimizden asla vazgeçmeyecek ve geri adım atmayacağız. Eğer Allah dünyaya yeni bir nefes aldıracaksa bunu Osmanlı'nın varisi olan Türkiye yapacaktır.'

Tuncer, Halep'te rejim güçleri tarafından sivillere yönelik yapılan saldırıları da lanetledi.

Halep'in İslam dünyasının ve Müslümanlar'ın bağrında kanayan bir yara olduğunu ifade eden Tuncer, bu saldırılarda ölenlerin tüm dünyada üzüntü ile karşılandığını ancak Türkiye dışında hiçbir ülkenin somut adım atmadığını söyledi.

Ülkelerin sınırlarının öyle masa üzerinde cetvel konarak çizilemeyeceğine dikkati çeken Tuncer, 'Ülkelerin sınırları öyle masa üzerine cetvel ve kalem koyarak çizilemez. Halep, Üsküp, Kosova, Bağdat, Şam gibi türküsünü bizim söylediğimiz bir diyardır. Bizim gönül coğrafyamızdadır. Keşke zulme maruz kalanlar için daha çok şeyler yapabilsek. Rabbim Müslüman alemi üzerinde oyun kuranların tuzağını bozsun. Yerle yeksan eylesin onları. İnşallah açılan koridorla geride kalan kardeşlerimiz kurtuluşa ererler.'
Kaynak: AA