Fırat Kalkanı Harekatı'nda 113'Ncü Gün

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı’nın 113’ncü gününde 74 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapıldığını açıkladı.

TSK’dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir" denildi.

Gün içinde yaşanan çatışmalarda 1 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, muhalifler ve destek sağlayan unsurlarda kayıp ve zayiat meydana gelmediği kaydedildi. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 74 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlarının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Bab ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait 10 hedefin (komuta kontrol tesisi ve silah deposu olarak kullanılan 9 bina ve Doçka monteli bir araç) imha edildiği kaydedildi.

DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından çok olumsuz hava şartlarına ve zeminin balçık olmasına rağmen 12 EYP’nin imha edildiği ifade edildi.

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerin kesintisiz olarak sürdürüldüğü vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı vurgulanarak, bu konuda azami hassasiyeti gösterdiğine dikkat çekildi.
Kaynak: İHA