Milas'ta Jandarma Ve Kadınlar El Ele

Milas’ta Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve kadın STK’lar ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle, kadına karşı şiddetin önlenmesi için el ele verdi.

Milas'ta Jandarma Ve Kadınlar El Ele
Milas Salı Pazarı’nda düzenlenen etkinlikte; Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Milas İlçe Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet Kadınlar Derneği Milas Şubesi, Muğla Emek Benim Kadın Derneği ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla stant açtı.

Düzenlenen etkinlikte Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliğince 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Günü kapsamında; kadınları bilgilendirmek ve haklarını hatırlatmak amacıyla Muğla kadın dernekleri ile işbirliği içinde faaliyet gerçekleştirdi.

Her hafta Milas’ta kurulan Salı Pazarı’nın yoğun olması ve daha çok kırsal kesimden gelen kadınlara ulaşması amacıyla etkinliğin yapılması için Salı günü belirlendi.

Etkinlikte; kadın STK’lar ve kadın jandarmalar omuz omuza kadına karşı şiddetin son bulması için birlikte bilgilendirme broşürü dağıttı.

Kadın astsubaylar, “Jandarma şiddetin karşısında, kadının yanındadır” söylemiyle broşürleri dağıtarak Milaslı kadınları bilgilendirdi.

Salı Pazarı’nda açılan stantta; “Milas’ın Kadınları” adlı fotoğraf sergisi eşliğinde dağıtılan bilgilendirme broşürleri, çok sayıda kadın ve erkeğe dağıtıldı. Açılan standa vatandaştan gelen ilgi yoğun oldu.

Milaslı kadınlar, düzenlenen etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek “Jandarmamızın, kadın astsubaylarımızın ve kadın STK’larımızın birlikte böyle güzel bir etkinliğe imza atması bizi çok mutlu etti. Dağıtılan broşürlerle, şiddete maruz kaldığımız zamanda neler yapabileceğimizi öğrendik. Jandarmanın kadınlara sahip çıkıp, bu organizasyona imza atması bizlere güven verdi. Umarım kadına karşı şiddet son bulur” dediler.
Kaynak: İHA