15 Temmuz Şehitleri Anısına Kan Bağışı

Sivas'ta 15 Temmuz şehitleri anısına Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın, Türk Kızılay'ının 'Vatan Kurtarmak Senin Kanında Var' sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında kan bağışı yaptı.

Türk Kızılayı Sivas Şubesince Kızılay Haftası dolayısıyla '15 Temmuz şehitleri' anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Gül ve Aydın, kent meydanında kurulan kan bağışı tırına gelerek kan verdi.

Gül, burada yaptığı açıklamada, Kızılay'ın ülkenin göz bebeği, yerli ve milli kuruluş olduğunu belirterek, 'Kızılay'a destek vermemiz lazım. Allah vermesin afette, belada ve herhangi bir sıkıntıda ilk aklımıza Kızılay geliyor. Kızılay her işi iyi yapıyor. Ama en iyi yaptığı şey kanla ilgili organizasyonlardır. Sivas'ta Kızılay çok iyi durumda. Bugünde bireysel anlamda ben de kan vermek için buraya geldim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas Kızılay Şubesi'nin kan konusunda özverili çalıştığını söyledi.

Bu kampanyaya destek olmaya geldiklerini dile getiren Aydın, 'Umut ediyorum ki herkes kampanyaya destek verecektir.' dedi.

Şube Başkanı Mustafa Sarılar da Sivaslı vatandaşlardan destek beklediklerini aktardı ve kendilerine destek olanlara da teşekkür etti.

Kaynak: AA