Özhaseki: Bu insanları seyretmek delilik saftiriklik olur

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, HDP’li belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili, “Ne yapalım seyir mi edelim? Teröristler çatışırken belediyenin her türlü deposunu, inşaatlarını ve binalarını lojistik üst gibi kullanıyorlar. Parasını, iş makineleri kullanıyorlar. Cenazelerinde hep belediye araçları var. Terörle içli dışı olmuş bu insanları seyretmek delilik saftiriklik olur” dedi.

Özhaseki: Bu insanları seyretmek delilik saftiriklik olur
Özhaseki: Bu insanları seyretmek delilik saftiriklik olur
Bir dizi ziyaret ve temel atma töreni için Antalya'da bulunan Bakan Özhaseki, partisinin Kasım Ayı Daraltılmış Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Burada partililere hitap eden Bakan Özhaseki, hayatın bir mücadele olduğunu belirterek, iyi işler yapmanın gelecek nesiller adına önemli olduğunun altını çizdi.

“DÖNÜM NOKTALARI VAR ŞEHİR VE ÜLKELERİN”

Şehirlerin ve ülkelerin hayatında dönüm noktaları olduğuna değinen bakan Özhaseki, “1994 yılı şehirlerin belediyelerin hayatında bir dönüm noktasıdır. 2002 yılı bu ülke için dönem noktasıdır. 2002 yılı da bu ülke için merkezi idare açısından bir dönüm noktasıdır. 1994 öncesi ideolojik belediyecilik yapılanması vardı. Bankamatik memurlar vardı, iş yapmazlardı. Çöplük patlardı. Sular akmazdı. İstanbul'da öğrenciliğim geçti, gece yarısı su beklerdik. 1994'te İstanbul'da Cumhurbaşkanımızın ve Kayseri'de de benim Bismillah deyip işe başladığım tarihtir. Bende işe başladığım Kayseri'de şehrin yarısı sağ mafyada yarısı sol mafyadaydı. Bir taraf Anavatan bir taraf CHP'deydi. Şehrin yarısı gecekonduydu. Su kaçakları yüzde 70'deydi. Her taraf borç harç içindeydi. O günlerden başlayan mücadele hizmet ve sosyal belediyecilik bugün şehirlerin eli yüzü açığa çıktı. Antalya'nın bile Menderes Türel ve daha önceki dönemi karşılaştırın. Menderes Türel'le şimdi Antalya'da yeniden hizmet başladı” diye konuştu.

“AK PARTİ DÖNÜM NOKTASI”


Merkezi idarede 2002 yılının kendileri için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, “ Ekonomik bitmişlik, sosyal olarak da çatışma ortamı vardı. Bakmayın anamuhalefetin Genel Başkanı'nın çıkıp da ‘Böldürtmeyeceğiz' gibi nutuklar atmasına. Asıl bölünmüşlük o zamandı. İnançlı insanların üzerinde baskı vardı. Dışlanmışlık, horlanmışlık, ikinci sınıf vatandaşlık vardı. 2002'de vatandaş tercihini kullandı. O gün AK Parti'ye güvendi ve iş başına geldik. 3 alanda önemli bir başarımız var. Hükümet etmede başarılıyız. Sağlıkta, ekonomide, ulaştırma, eğitimde, adalette hangisi aklınıza gelirse eski hükümetlere kıyasla hepsinde başarılıyız. İkinci bir konu vesayetçi bir yapı vardı, bu yapı Türkiye'nin başına belaydı. Farkındaydı ama kimse altından kalkamıyordu. Derin devlet deniyordu. Yerin altına doğru çekilmişler, insanların seçtiklerinin başlarına çorap örmek için her şeyi yaparlardı. Faili meçhul işliyorlar, daha olmadı ihtilal yapıyorlar. Susurluk olaylarına rahmetli Erbakan ‘fasa fiso' demişti. Herkes görüyordu ama kimse bir şey yapamıyordu. Recep Tayyip Erdoğan'la Türkiye'de vesayetçi yapı bitti. Üçüncü konu inançlar üzerinde baskı vardı. Şimdi öyle bir durum kalmadı. Bazıları neden ayrımcılık var diye feryat ederler, neden ayrıcalıkları bitti o nedenle. O nedenle bağırıyorlar. Devletteki her alandaki korunmuşlukları bitti” dedi.

“TEKERE TAKOZ KOYMA DÖNEMİ”

İktidarlarının ilk yıllarında Danıştay saldırısı, Cumhuriyet mitingleri ve parti kapatma davaları, gezi olaylarının yaşandığını aktaran Bakan Özhaseki, “Tezgahlar bitmiyor. Taksim'de mesele 12 ağacın taşınması meselesi değildi. Onların temsilcilerini Ankara'ya çağırdığımızda istekleri, üçüncü havalimanı yapılmasın, üçüncü köprüden vazgeçin, Türkiye'nin büyük yatırımlarından vazgeçin diyorlardı. Eğer onlarda biraz samimiyet olsa 2 ay sonra Yalova'da CHP'li belediyenin asırlık çınarları kesmesine çıtları çıkmadı. Mesele 12 ağacın taşınması meselesi değildi. O yıl IMF'ye olan borcu bitirdik, kalkınma hızında Avrupa'da birinciydik. Gezi olayları ile birlikte Türkiye'nin tekerine takoz koyma dönemi başladı.

Orada başarılı olmadılar, zorlarına gittiler. 17-25 Aralık bir algı operasyonuyla hükümeti devirmeye giriştiler. Bize dost görünen insanlarla bunu yapmaya çalıştılar. Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye düşmanlık edeceğim diye Türkiye'nin tüm değerlerine yok etmenin ne manası vardı” dedi.

“BU NE İKİYÜZLÜLÜK”


15 Temmuz darbe girişimine değinen Bakan Özhaseki, “15 Temmuz rüya gibi birçok arkadaş hala inanamıyor. Senelerce içimizde b ulunup, hoşgörüden diyalogdan, insanlıktan, hizmetten, himmetten bahsedenler bir gecede adeta kurt adama dönüştüler. İnsanların üzerine kurşun sıktılar, meclisi bombaladılar. En büyük kötülüğü yaptılar. Bütün bunlar olurken dünya sadece seyretti. Batı alemi bildiğimiz ülkeler, o kadar şey yapıyoruz, nasıl başarılı olamadık diye üzülmeye başladılar. Kuzey Afrika ülkelerinde, Suriye, Irak'ta başarılı oldular. Fakat Türkiye'de kaçıncı olay bir türlü başarılı olamadılar. Moralleri bozuldu. Paris'teki patlamada bütün liderler kuyruğa girip orada teröre tepki gösterirken, bugün AB ülkeleri, Amerika, Türkiye'ye içinden gele gele geçmiş olsun diyemedi. Şaşırdılar. Ne desinler. Suçüstü yakalandıklarına mı yoksa düşündükleri gerçekleşmedi onamı üzülsünler. Bir müddet sonra yalancıktan geçmiş olsun mesajları ufak ufak gelmeye başladı.

Bunca kötülüğü ahlaksızlıları yapanların ne olacağını sormak yerine, acaba bu yakalananlar dövülüyor mu, kötü muamele mi yapılıyor demeye başladılar. 248 kişi şehit olmuş, 2 bin 200 kişi gazi olmuş, onlara geçmiş olsun diyemeyenler, meclise bomba atanlara kötü bir şey mi yapıyorsunuz demeye başladılar. Bu ne ahlaksızlıktır, riyakarlıktır, bu ne iki yüzlülüktür” dedi.

“AB UMRUMUZDA DEĞİL”


“Bunlardan merhamet ve iyilik de beklemiyoruz” diyen Bakan Özhaseki, “AB umrumuzda da değil. Oradaki standartları almaya çalışıyoruz. Ülkemizi yüceltmeye çalışıyoruz. O grubun içinde bulunmak gibi, adımızı oraya yazdırmak gibi bir derdimi yok. Biz kendi kendimize iyi işler yapacağız. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı güçlü olmak. ABD, Rusya, İran burada. Hangisiyle sınır komşulun var bir tek İran, niye buradalar. Sonra biz kendi güvenliğimizi almaya çalıştığımızda sizin ne işinizi var diyecekler. Orada bulunmanın tek şartı güçlü olmaktır. Biz kendi işimize bakacağız. Tepkiler gelirse biz kesin iyi yoldayız diyorum” dedi.

“HDP'Lİ BELEDİYE CEZASINI ÇEKECEK”


HDP'li belediyelere kayyum atanmasını da değerlendiren Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

“Bunu üzülerek söylüyorum, bizim anamuhalefet partisini HDP'ye verdiği destekten dolayı kınıyorum. Belediye başkanı vazife için seçilir. Belediye gidip de teröristlere yardım için iş makinesi ile çukur kazar mı? Belediye gelen paraları Kandil'e nasıl gönderirim diye bir takım pis hesaplar yapar mı? Belediye kendi kendine özyönetim ilan ederek, Türkiye'yi bölmeye çalışır mı? Bunları yapıyorsanız bir cezası var. Efendin bunlar seçilmiş, demokratik ortamda seçilenler oyla gelirler, oyla giderler, yeni bir şey mi buldunuz. Hiçbir gemi kaptanı bir bilet aldı gemime girdi diye denizin ortasında yolcunun gemisini batırmasına delmesine izin vermez. Hiç kimse oy verirken o insanlara, hırsızlık veya bölücülük, ahlaksızlık yapsın diye vermiyor. Hizmet etmiyorsa bir cezası var. O cezayı çekecekler.”

“TERÖRİSTLER BELEDİYEYİ ÜST GİBİ KULLANMIŞLAR”

Bakan Özhaseki şöyle devam etti:

“Bunları nasıl yapıyorlar. Sizler bizler vergi veriyoruz. İller Bankasından o şehirlere kişi başına para gidiyor. Bunu çantaya doldurup Kandil'e götürmüyorlar. Şeytanlık başka türlü yürüyor. Toplu sözleşmeler yapıyorlar. Seçim öncesi Patnos Belediyesi HDP'deydi, kaybedeceğini bildiği anlayınca toplu sözleme yapmış. Geçici işçilere verdiği maaş 6 bin 300, işçilere verdiği maaş 7 bin 300 veriyorlar. Patnos gibi her tarafı borçlu maaş ödeyemeyen belediyede geçici işçiyi o kadar yüksek maaşı niye verirsiniz. Peki bu parayı işçilere veriyorlar mı vermiyorlar. Ucundan azcık veriyorlar geriyi kalanı çantaya doldurup Kandil'e gönderiyorlar. Taşeronluk sistemi. Park ve bahçeye bakacak işimiz var diyip ihaleye çıkıyorlar. 300 kişi çalışacak firma arıyorlar, kılıf. Ve 50 kişi çalıştırıyorlar, 300 kişi gibi gözüküyor. Ellerinden parayı alıp yine gönderiyorlar. Ne yapalım seyir mi edelim. Teröristler çatışırken belediyenin her türlü deposunu, inşaatlarını ve binalarını lojistik üst gibi kullanıyorlar. Parasını, iş makineleri kullanıyorlar. Cenazelerinde hep belediye araçları var. Terörle içli dışı olmuş bu insanları seyretmek delilik saftiriklik olur. Bugün ana muhalefet CHP onlara destek vermeye devam ediyor. Elbette seçilen insanlara saygı duymak lazım. Terör dediğiniz şey insanlık suçudur. Hiçbir devlette teröre destek verilmediği gibi onu övücü yazı yazılama sözde söylenemez.”

“BUNLARLA ÖLÜMÜNE MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Seçim öncesi Cumhuriyet Gazetesi'nden kandile gitmişler” diyen Bakan Özhaseki, “Kandil'de PKK'lılarla röportaj yapmışlar. Orada diyorlar ki, siz onları yanlış tanıyorsunuz. Bunlar çok çevreci insanlar, otu çöpü kırmazlar, sigara izmariti yapmazlar çiçek çocuk bunlar. Allah sizin iyiliğinizi versin. Bizde çok safız yedik bu numaraları. Bunlarla mücadele edeceğiz, ölümüne mücadele edeceğiz. Doğru bildiğimizi yapacağız. Ağabaları istedikleri kadar ağlasın kınasınlar” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 2001 yılındaki seçimlerde yüzde 21'le oy oranı ile başladıklarını 14 yılın ardından oy oranını yüzde yüz arttırdıklarını kaydetti.

Yüzde 42'lik oranın Antalya için iyi bir oran olduğunu altını çizen Sümer, “İnşallah yüzde 50 hedefine ulaşacağız. 15 Temmuz'da Antalya'da bir silah dahi patlamadı. Bir daha böyle bir acı geceyi tekrar yaşamayız” dedi.

Kaynak: İHA