DOST Genel Başkan Yardımcısı Hafızov'dan Ziyaretler

Bulgaristan Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Hasan Hafızov, Yalova ve Kocaeli'nde Balkan göçmen derneklerini ziyaret ederek Bulgaristan'da 6 Kasım'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimleri hakkında bilgi verdi, vatandaşların sorularını cevapladı.

Hafızov, ziyaretlerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan Hükümetinin aldığı seçim sandıkları kararının Türk vatandaşlarını sıkıntıya düşürdüğünü söyledi.

Daha önce vatandaşların Türkiye'nin çeşitli illerinde yaklaşık 100 seçim sandığında oylarını kullandığını belirten Hafızov, 'Özellikle yaşlılarımız, gençlerimiz istedikleri partiye oy veriyorlardı bugün ise Türkiye genelinde sadece 35 sandık kuruldu. Oy kullanacak bir çok arkadaşımız başka illere derneklerimizin hazırlayacağı otobüslerle gidip oylarını kullanacaktır.' diye konuştu.

Hafızov, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu'na dernek ziyaretleri ve göçmenlerle yapılan toplantılarda kendisine eşlik ettiği için teşekkür etti.

Kaynak: AA