İtfaiye Haftası'nda Yalnız Bırakmadılar

İtfaiye Haftası kapsamında Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi, İtfaiye Müdürlüğü personeli ile kahvaltıda buluştu.

İtfaiye Haftası'nda Yalnız Bırakmadılar
Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez ve yönetim kurulu Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeliyle kahvaltıda biraya geldi. Ziyarette Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Zabıta Müdürü Mustafa Zogo ve Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selim Bilginkaya da yer aldı.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin hayati bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez, “İnsanlığın can ve mal güvenliğini sağlamak kolay değil. Bu acıdan oldukça zor bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bizler sizlerin her platformda, gerek özlük haklarınızı, gerek sosyal ve ekonomik haklarınızı kazanmanız için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

İtfaiye Haftası kapsamında itfaiyeciliğin meslek sayılması için itfaiye dernekleri ve diğer sendikalar ile ortaklaşa bir kampanya yürüttüklerini belirten Çerkez, “Bizler itfaiyeciliğin meslek sayılmasını istiyoruz, çünkü İtfaiyecilik Lisesi ve İtfaiyecilik Meslek Yüksekokulu var. En son Ağustos ayında resmi gazetede İtfaiyecilik meslek grubu olarak adlandırıldı. Fakat halen itfaiyecilik Devlet Memurları Kanunu’nda meslek olarak yer almamaktadır. Bizler bunun mücadelesini veriyoruz ve her platforma itfaiyeciliğin bir meslek olduğunu, Devlet Memurluğu Kanunu’nda itfaiyeciliğin meslek grubunda yer alması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA