Şırnak'ta İki Askerin Kaçırıldığı İddiası

Görev yaptıkları karakoldan açıköğretim sınavına gitmek için ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan askerlerden Sedat Vardar'ın Aydın'daki ailesinin umutlu bekleyişi sürüyor

AYDIN - Görev yaptıkları karakoldan açıköğretim sınavına gitmek için ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan askerlerden Sedat Vardar'ın Aydın'daki ailesinin umutlu bekleyişi sürüyor.

Kuyucak ilçesi Pamukören Mahallesinde yaşayan Uzman Çavuş Sedat Vardar'ın ağabeyi Suat Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin terör örgütü PKK tarafından rehin alındığını öğrendiklerini, kurtulacağı günü umutla beklediklerini belirtti.

Yetkililerle görüşmek için Ankara'ya gittiklerini anlatan Vardar, "İç İşleri Bakanlığını ziyaret ettik Yetkililerle görüştük. Bizlere gerekli çalışmaların sürdüğünü, ümitli olduklarını ifade ettiler. Kardeşimizin sağ olduğunu biliyoruz ve de umutla bekliyoruz" dedi.

Ağabeyinin sağ salim dönmesini beklediklerini dile getiren kardeşi Hulusi Vardar da "Silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz de gerekli çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah sağ salim tekrar dönecek ve ailesine kavuşacaktır. Kendisinin sağ olduğunu biliyoruz. Buda bizim için bir sevinçtir" diye konuştu.

Geçirdiği bir hastalık nedeniyle konuşmakta güçlük çeken 57 yaşındaki anne Elif Vardar ise oğlundan hiç bir zaman umudunu kesmediğini, her gün sevinçli haberi alacak gibi hazırlıklı olduğunu ifade etti.

Vardar ailesini ziyaret eden Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk de, Sedat'ın en kısa zamanda bulunacağına inandığı belirterek "Devletimize olan güvenimiz tamdır. Ailede sabırla metanet içerisinde beklemektedir. İnşallah duamız, kardeşimizin sağ salim tekrar görevinin başına dönmesidir ve eşine çocuklarına kavuşmasıdır" ifadelerini kullandı.

Şırnak merkeze bağlı Yeni Aslan Başar Köyü Jandarma Karakolu'nda görev yapan 2 uzman çavuş, cumartesi günü açıköğretim sınavı için Şırnak merkezine gitmiş, askerlerden bir daha haber alınamamıştı.
Kaynak: AA