Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan 'Doğrudan Faaliyet Ve Teknik Destek' İlanı

Çukurova Kalkınma Ajansı, 2016 Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek Programı için 1 milyon 250 bin lira bütçe hazırladı.

Programın tanıtım toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın ilk kurulan ajanslardan olduğunu belirterek, "Ajansların, taşradaki yapılanmalara katkı sağladığı inancındayım. Onlar, yeni bir soluk ve heyecan getirdiler. Kurumların proje hazırlaması, işbirliği yapmaları ve bu kurumlara destek verme konularında önemli mesafeler almamızı sağladı. Ancak son iki yılda ajansların bütçesinde daralmalar oldu. Onlar da kurumlara doğrudan destek yerine teknik desteğe ağırlık verdiler. Bu sayede kurumların nasıl proje hazırlayabileceklerini görme fırsatı oluşturuldu. Biz, meslek kuruluşları ve STK'ların da bu tür projeler hazırlanmasında daha aktif rol almalarını istiyoruz" dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altınsu da ajansların sadece proje desteklemediğini, koordinasyon ve bölgesiyle alakalı önemli konularda araştırma, analiz ve eğitim görevi de yürüttüğünü dile getirdi.

Çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini vurgulayan Altınsu, "İlk teknik destek çağrısını geçen yıl yapmıştık. Çağrımıza 85 proje başvurdu. Bunlardan 35'inin eğitimi gerçekleşti. Önümüzde 25 proje daha var. Onların da en az 15'inin destek alacağına inanıyorum. Biz, bu yılki projelerin kalitesinin artırılmasını ve daha nitelikli olmasını istiyoruz" dedi.

Ajans, 2016 Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek Programı için 1 milyon 250 bin lira bütçe hazırladı.

Kaynak: AA