Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile milletvekilleri ve siyasi parti il başkanları, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Büyük, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Anadolu’nun dört bir yanında yokluk ve imkansızlıklara rağmen tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanı yazılmasıyla kurulduğunu vurguladı.

Büyük, mesajında şunları kaydetti:

"Düşman işgalinden kurtulmak yolunda diğer şehirlerimizde olduğu gibi Adana’mızda da gerçekleştirilen destansı mücadele, tarih boyunca onuruyla yaşamış, geçmişi zaferlerle dolu olan ve Anadolu’nun bağrında bu şanlı tarihin izleri üzerinde kurulan güzel ülkemize vurulmak istenen esaret kelepçelerini yakıp eriten bir ateştir. Bizlere özgür bir ülke armağan eden tüm kahramanlarımızın ve vatan sevgisinin gelecek kuşaklarca ebediyete kadar yaşatılacağını vurgularken, milletimize vurulmak istenen esaret zincirlerini paramparça eden başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tarihe altın harflerle kazınan tüm milli mücadele kahramanlarımızı, ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü yürekten kutluyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Türk milletinin kurtuluş mücadelesinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ilk ses veren şehrin Adana olduğunu belirterek, Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutladı.

Adana’nın, işgal güçlerinden kurtuluşunun 94. yılını gururla kutladıklarını ifade eden Sözlü, "Türk milleti ve Adanalılar, bağımsızlıkları olmadan yaşayamayacaklarını dosta düşmana bir kez daha göstermiş ve 94 yıl önce, mazlum milletlere de esin kaynağı olarak, yurdu işgal eden düşmanı kutsal vatan topraklarından çıkarmayı, bütün zorluklara rağmen başarmıştır. Adanalılar olarak, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve atalarımızın başarısıyla ne kadar övünsek azdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de "5 Ocak Kurtuluş Günü, Adana’mızın hain zihniyetli işgalcilerden kurtuluşunun 94. yıl dönümü olmasının yanı sıra, aynı zamanda Kurtuluş Savaşının Adanalıların hafızasında tazelenmesine neden olan önemli bir gündür" ifadesine yer verdi.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı da Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı fikrinin Adana’da ortaya çıktığını, "Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur" sözleriyle açıkladığını vurguladı.

AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan da Adana'nın 94. kurtuluş yıl dönümünün yeni nesillere çok şeyler hatırlatması ve öğretmesi gerektiğini ifade ederek, şehit ve gazilerin asla unutulmayacağını belirtti.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de "Milli bağımsızlık mücadelemizi ve kurtuluş hareketimizin 94. yılını büyük bir gururla anmaktayız. Bu şanlı tarihi yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, tüm hemşehrilerimizin 5 Ocak Kurtuluş Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Yıl dönümü dolayısıyla Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve CHP İl Başkanı Ayhan Barut da mesaj yayımladı.

Kaynak: AA