TİKA'dan Ürdün'de 10 Bin Kişiye İnsani Yardım

TİKA, Ürdün'de bin 500 aileye ulaşmayı hedefleyen yardım programı kapsamında ilk etapta 150'si Suriyeli, 50'si Ürdünlü olmak üzere 200 aileye gıda ve battaniye dağıttı. TİKA, 4 gün sürecek dağıtım çerçevesinde yaklaşık 10 bin kişiyi kapsayan bin 500 aileye gıda ve battaniye yardımı ulaştıracak

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), Ürdün'ün başkenti Amman'ın çeşitli bölgelerinde 4 gün sürecek program çerçevesinde 10 bin kişiyi kapsayan, bin 500 aileye gıda ve battaniye yardımı ulaştıracak.

Çeçen Kadın Yardımlaşma Derneği merkezinde yapılan dağıtıma Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş ve Amman TİKA Koordinatörü Mehmet Sıddık Yıldırım katıldı.

TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, Ürdün Krallığı hayır kurumuyla işbirliği içinde yardımları gerçekleştirdiklerini, 4 gün sürecek dağıtım çerçevesinde yaklaşık 10 bin kişiyi kapsayan, bin 500 aileye gıda ve battaniye yardımı ulaştıracaklarını kaydetti.

Ürdün'ün, önemsedikleri bir ülke olduğuna işaret eden Kolabaş, bu ülkenin çok fazla Suriyeli sığınmacıya kapılarını açtığını, bu nedenle yardıma ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

'Ürdün'e yardım etmek ve yardımları artırması için uluslararası toplumun dikkatini bu ülkeye çekmek istiyoruz' diyen Kolabaş, TİKA'nın Ürdün'deki çalışmalarına 1 yıl önce başladığını, bu ülkedeki varlıklarının yardım, iletişim ve Türk halkıyla güven köprüsü kurmayı hedeflediğini belirtti.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) Ürdün ofisi geçen yıl Ekim ayında hizmete açılmıştı.

Ürdün Uluslararası İşbirliği ve Planlama Bakanlığından 5 Ocak'ta yayımlanan raporda, ülkede 1 milyon 370 bin Suriyeli sığınmacı olduğu belirtilmiş, Ürdün'ün sığınmacıları konuk etmek için 3 milyar dolar yardıma ihtiyacı olduğu ancak geçen yıl donör ülkelerin yalnızca 1 milyar dolar yardım ettiği kaydedilmişti.
Kaynak: AA