Trabzon, Bireysel Danışmanlık Hizmetinde Birinci Oldu

Vali Öz: 'Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, sağladığı bireysel danışmanlık hizmetini geçen yıla göre yüzde 78 artırarak Türkiye birincisi oldu'.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün, sağladığı bireysel danışmanlık hizmetini geçen yıla göre yüzde 78 artırarak Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Öz, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen, İl İstihdam Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Çalışma ve İş Kurumu tarafından 2015 yılında özel sektörde işe yerleştirme oranının önceki yıla göre yüzde 15 arttığını belirtti.

Sanayi sektörünün çok fazla olmadığı Trabzon'da, kurum üzerinden il genelinde özel sektöre 8 bin 149 kişinin yerleştirildiğini anımsatan Öz, 'Bu önemsenmesi gereken bir durum. Özellikle 2009 yılından itibaren her yıl işe yerleştirme skalasını artıran müdürlüğümüzün, ilimiz istihdam yapısı üzerinde gösterdiği başarı takdire şayandır' dedi.

Öz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün, verdiği bireysel danışmanlık hizmeti ile Türkiye birincisi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

'Müdürlüğümüz, 2014 yılında 30 bin 760 kişiye verdiği bireysel iş ve meslek danışmanlığı hizmetini 2015'de yüzde 78 artırarak 54 bin 727'ye çıkarttı. Bu hizmetten faydalananların bin 715'i mesleki eğitim kurslarına yönlendirildi. 2015 yılında düzenlenen 75 mesleki eğitim programlarına ise bin 278 kişi katıldı. İşini kurmak isteyenlere yönelik açılan 13 girişimcilik programından ise 312 kişi yararlandı. İş başı eğitim programlarından da bin 708 kişi faydalandı.'

Trabzon'da, Toplum Yararına Çalışma Programından bin 350 kişinin yararlandığını vurgulayan Vali Öz, '2015 yılı sonu itibariyle 9 bin 717 kişi işsizlik ödeneği için Çalışma ve İş Kurumuna müracaat etti. Bunlardan 4 bin 968'i işsizlik ödeneği almaya hak kazandı' diye konuştu.
Kaynak: AA