Akarca Ve Akçil'den, Kaymakam Arıcan'a Ziyaret

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan'ı ziyaret etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan'ı ziyaret etti.

Ziyarette Başsavcı Akarca, ilk kez bir ilçede Yargıtay Başsavcılığının çok büyük bir kadrosuyla çalıştığını söyledi.

Adalet Akademisi Başkanı ve çalışma arkadaşlarının katkısıyla böyle bir toplantının düzenlendiğini belirten Akarca, 'Özellikle dün ve bugün sayısız çalışma ve toplantılar yaptık. Seminerde bugün hukuka aykırı delil toplanmasını ve iletişimin denetlenmesi, önleme araması, adli arama ve bu ikisi arasındaki hukuksal boşluklardan kaynaklanan sıkıntılar dile getirildi, çözüm yolları arandı. Almanya, İngiltere, ABD ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin mukayeseli hukuk sistemi çerçevesinde değerlendirme yapıldı' diye konuştu.

Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil'in Sandıklılı olduğunu ve kendisinden Hüdai Kaplıcalarının suyunun mineral bakımından zengin olduğunu duyduklarını kaydeden Akarca, 'Gerçekten Sandıklı'ya güzel tesisler kazandırılmış. 5 yıldızlı oteller Sandıklı'nın çehresini değiştirecek. Afyonkarahisar’ın, kaplıca turizminin başkenti olduğu konusunda Türkiye’de bir kanaat oluştu' dedi.

Kaynak: AA