AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Açıklaması

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ile yaşanan tartışmasına ilgili, "Eliyle hareket yapınca, Kars milletvekilimiz Selahattin Beyribey ’elinle bana vuruyorsun’ diye mukabelede bulunuyor. ’Bende yaptığın ahlaki bir şey değil’ dedim" dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonu ara verildiğinde HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ile yaşanan tartışmasına açıklık getirdi. Aydemir, Garo Paylan’ın ara verildiğinde Habib Soluk ile konuşmaya gittiğini, kameraları gördüğü için gittiğini belirtti.

Aydemir, "Her zaman yaptığı gibi propaganda yapıyor. Hanif Soluk sakince cevap veriyor, o yüksek perdeden devam ediyor. Habib Bey’in yanına bir evrak almaya gittim. Bunların sohbeti kesildi. Ara girdiğimden rahatsız oldu. Arkamda Kars milletvekilimiz Selahattin Beyribey var. Eliyle hareket yapınca, Selahattin Beyribey ’elinle bana vuruyorsun’ diye mukabele bulunuyor. ’Bende yaptığın ahlaki bir şey değil’ dedim. ’İşiniz kurnazlık yapmak. Yaptığın iş propaganda yapmak. Kurnazlıkla televizyon kameralarını görmüşsün. Onlara burada çalışma yapıyorsun’ dedim. Selahattin Bey’den özür diledi. Kimseye vurmuş değil. Orada yüksek perdeden propaganda yapmasını, televizyonlara görüntü vermesini, fikirlerini baskın şekilde sunmaya çalışmasını ahlaki bulmadığımı söyledim" dedi.

Kaynak: İHA