Kırıkkale'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Kırıkkale'de başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda ve ihtiyaç malzemelerinin yüklendiği 3 tır bölgeye gönderildi.

Kırıkkale'de, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanyada toplanan un, battaniye ve bebe bisküvisini taşıyan 3 tır, Suriye'ye uğurlandı.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Toptancı Hali'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, insani ve vicdani sorumluluğu yerine getirmek için kampanyayı başlattıklarını belirterek, vicdan sahibi herkesin kampanyaya katıldığını söyledi.

Mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın sorumluluğunu üzerlerinde taşıdıklarını vurgulayan Saygılı, şöyle konuştu:

'İhtiyaç sahiplerine yardım için buradayız. Bizim kardeşlerimiz orada sıkıntı içerisinde. Bu manada kentteki gönüllü teşekküllerle bir araya gelerek bir yardım kampanyası düzenledik. Allah'a çok şükür katılım oldukça yüksekti. Bu kampanyalarımız bitmeyecek, artarak devam edecek. Biten kampanyamızda toplanan malzemelerimizi 3 tır ile gönderiyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.'

Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği adına konuşan Osman Akça da yardımların bir an önce bölgeye ulaştırılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından un, battaniye ve bebe bisküvisinin yüklendiği 3 tır, Suriye'ye uğurlandı.
Kaynak: AA