Elleri Ayakları Bağlanmazsa Kendisine Zarar Veriyor

Bursa'da acı hissi olmadığı için kendisine zarar veren 3,5 yaşındaki Selen Özenç, yaşamını elleri ve ayakları yatağa bağlı olarak sürdürüyor Anne Nurdan Özenç: 'Gitmediğimiz doktor kalmadı, hocaya da gittik, elimizden geleni yaptık. Allah böyle bir durumu düşmanımın başına vermesin'

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde acı hissi olmadığı için kendisine zarar veren 3,5 yaşındaki Selen Özenç, hayatını elleri ve ayakları yatağa bağlı şekilde devam ettiriyor.İsabey Mahallesi'nde oturan Nurdan ve Mustafa Özenç çiftinin kızları Selen Özenç'in evlerinde yatağa bağlı sürdürdüğü yaşamı başta ailesi olmak üzere çevresindekileri üzüyor.

Anne Nurdan Özenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızını 13 aylıkken göz kayma rahatsızlığı nedeniyle Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdüklerini buradan da Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiklerini söyledi.

Kızına 'hidrosefali' teşhisi konulduğunu ve beynine 'şant' takıldığını anlatan Özenç, 'Kızım burada yapılan ilk tedavisinden 8 ay sonra yeniden fenalaştı. Bunun üzerine yeniden hastaneye götürdük. Bize şantın tıkandığı söylendi. Bir günde iki kez ameliyat edildi' dedi.

Anne Özenç, hastaneden taburcu edilmelerinin ardından kızının evde ellerini sıcak sobaya değdirdiğini ancak hiç tepki vermediğini gözlemlediklerini anlatarak, 'Tekrar hastaneye götürerek durumu anlattık. Krem sürdüler. Sonra bir gün yatağında diş bulduk. Hastaneye götürürken yolda dilini koparmaya başladı. 21 gün hastanede yattı. Beyninde tümör olduğu söylendi. Ameliyat oldu bu kez belden aşağısı tutmamaya başladı' diye konuştu.

Burnunu koparmaya, gözüne zarar vermeye başlayan kızını ellerinden ve ayaklarından yatağa bağlamak zorunda kaldıklarını belirten Özenç, 'Gitmediğimiz doktor kalmadı, hocaya da gittik, elimizden geleni yaptık. Allah böyle bir durumu düşmanımın başına vermesin. Ne büyük acıyla, ne büyük sınavla karşı karşıyayız' değerlendirmesinde bulundu.

Baba Mehmet Özenç de kızlarının her geçen gün gözleri önünde eridiğini belirtti.

Eşinin gece gündüz kızıyla ilgilendiğini ifade eden Özenç, iki oğlunun bulunduğunu belirterek, 'Bize doktor lazım. Ama GATA'da ama İstanbul'da ama yurtdışında. O doktor bize söyleyecek. Yaşayacaksa yaşayacak, yaşamayacaksa da yollarda hırpalamayalım çocuğumuzu. Afedersiniz hayvan gibi bağlamak zorunda kalıyoruz çocuğumuzu' ifadelerini kullandı.

Özenç, kızlarının iyileşmesi için yetkililerden kendilerine destek olmalarını istedi.
Kaynak: AA