Havludan Van Simgeleri Birincilik Getirdi

Uluslararası Housekeeping Olimpiyatları'na katılan Vanlı öğrenciler, havluyla hayvan figürleri (towel origami) dalında, inci kefali ve Van kedisi yaparak birinci oldu Okul müdürü Evliyaoğlu: 'Öğretmenlerimizin katkısı ve çok kısıtlı imkanlarla öğrencileri olimpiyatlara gönderdik. Aldıkları başarının ardından 'iyi ki de göndermişiz' diyoruz'

NECAT HASAR - Uluslararası 4. Housekeeping Olimpiyatları'na katılan Vanlı öğrenciler, 'havluyla hayvan figürleri' (towel origami) dalında yaptıkları inci kefali ve Van kedisi figürleriyle birinci oldu.

Van Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, inci kefali, Van kedisi ve Van Gölü figürlerini yatak üzerine taşıyarak adeta yarışmaya damga vurdu.

Okul müdürü Neşe Evliyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa katıldıkları olimpiyatta birincilik aldıkları için gururlu olduklarını söyledi.

Olimpiyatlara katılma sürecinde maddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Evliyaoğlu, şöyle konuştu:

'Birinci olduğumuz için gururluyuz. Ancak buruk bir gurur yaşıyoruz. Olimpiyatlara gitmeden önce sponsor aradık. Aklımıza ilk turizm işletmeleri geldi. Birkaç otele başvurduk. Bizzat kendileriyle görüşmek suretiyle bu konuda destek istedik. Fakat bu desteği ne yazık ki göremedik. Van'da turizm anlamında hizmet veren firmalardan destek alamadık. Öğretmenlerimizin katkısı ve çok kısıtlı imkanlarla öğrencileri olimpiyatlara gönderdik. Aldıkları başarının ardından 'iyi ki de göndermişiz' diyoruz. Ülkenin önemli iş gücü ihtiyacını karşılamada önemli bir yeri olan turizm otelcilik okulunun biraz da sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyorum.'

- 'Van'ın adını zirveye taşıdık'

Organizasyonda yer alan öğretmenlerden Nurgül Şen ise ilin tek turizm otelcilik okulu olarak Van'ın adını uluslararası bir yarışmada zirveye taşıdıklarını dile getirdi.

Van adına ilk defa katıldıkları bir olimpiyattan birincilikle dönmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Şen, Türkiye'nin turizm merkezleri ve bu merkezlerde eğitim veren okulların katıldığı uluslararası bir olimpiyatta, kıt imkanlara yarışarak Van'a böyle bir derece getirdiklerini kaydetti.

Yatak konseptinde Van Gölü, inci kefali ve Van kedisine öncelik verdiklerini anlatan Nurgül Şen, 'Vanımızın bu güzelliklerini de uluslararası bir fuarda kamu oyuna göstermek istedik. Ayrıca Housekeeping Olimpiyatları bizim için de önemliydi. Olimpiyatlar, özellikle öğrencilere ve Van'a karşı olan ön yargıları yıkabilmek adına bizim için önem taşıyordu' diye konuştu.

Bu ön yargıları en azından öğrencileri arasında yıktıklarını belirten Şen, şunları ifade etti:

'Olimpiyatlara öğrencilerimiz büyük bir özgüvenle gitti. Herkes çok iddialıydı ve biz de iddialı olduğumuz dile getirdik. Turizm açısından Türkiye'nin en çok ziyaret edilen fuarında, Van'ın ve okulun adının duyulması, bizim için büyük avantaj. Van'ın yöresel güzelliklerinin tanıtılmasına jüri de büyük ilgi gösterdi. Hazırladığımız konsept, Van'daki otellerde kullanılabilir. Van'a gelen turistlere, kentin değerlerinin tanıtımı anlamında bu yapılabilir. Bunun dışında da il dışındaki otellerde, Vanlı misafirlere jest olarak bu konsept uygulanabilir.'

Alınan başarının ardından öğrencilerinin de büyük mutluluk yaşadığını anlatan Nurgül Şen, öğrencilerinin elde ettikleri başarıyla olimpiyatlarda iş teklifi aldığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA