CHP'li Erdoğdu: Bana bak Maliye Bakanı

TBMM'deki bütçe görüşmeleri Maliye Bakanı Naci Ağbal ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu arasında geçen sert tartışmayla başladı.

CHP'li Erdoğdu: Bana bak Maliye Bakanı
CHP'li Erdoğdu: Bana bak Maliye Bakanı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşülmesine başlandı.

Komisyon toplantısında CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun sözleri, gerginliğe ve tartışmaya neden oldu.

'Ülkede yolsuzluklar yapılıyor, benim gözümde sizler yolsuzluğun ortağısınız' sözlerine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. Bu sözler nedeniyle AK Parti'li üyelerle, Erdoğdu arasında tartışma yaşandı.

Erdoğdu'nun yolsuzluk iddiası ile ilgili konuşmaya devam etmesi üzerine Naci Ağbal, 'Siz kendi belediyelerinize bakın' dedi.

CHP'li Erdoğdu'nun 'Bana bak Maliye Bakanı' demesi üzerine, Ağbal, Erdoğdu'yu, üslubunu düzeltmeye ve terbiyeli olmaya davet etti. Bunun üzerine Erdoğdu ile Ağbal arasında, zaman zaman diğer milletvekillerinin de karıştığı tartışma yaşandı.

CHP'li Erdoğdu: Bana bak Maliye Bakanı

Ağbal, 'Bu samimiyetsiz konuşmayı aynen size iade ediyorum. CHP'li diğer milletvekilleri de eleştiriler yapıyorlar, saygı duyuyoruz. Eleştirin ama komisyonun gündemini neden dağıtıyorsunuz? Komisyondaki huzuru, barışı, güzel tartışma ortamını neden bozuyorsunuz, insanlara hakaret ederek ne elde etmeye çalışıyorsunuz? Bir kere 'senli benli' konuşamazsınız. Kahvehanelerde bile sizin gibi konuşulmaz. Ben size 'siz' diyorum' dedi.

Erdoğdu'nun, 'Terbiyesiz lafı için özür dileyeceksiniz' sözlerine Naci Ağbal, 'Ben sizden özür dilemem. Siz, bütün konuşmalarınız nedeniyle, bütün AK Parti Grubu'ndan, bütün Plan Bütçe Komisyonu üyelerinden özür dileyeceksiniz. Çünkü, ben inanıyorum ki buradaki bütün üyeler sizin bu konuşma tavrınızdan rahatsız. Edebe, ahlaka uygun bir konuşma üslubu değil' karşılığını verdi.

Daha sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal, sunumunu yapmaya başladı.

CHP'li Erdoğdu: Bana bak Maliye Bakanı

CHP'li Erdoğdu: Bana bak Maliye Bakanı
Kaynak: AA