İzmir'de şişme bot ve sahte can yeleği operasyonu

İzmir'de sahte ve taklit can yeleği ile şişme bot imal eden 10 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İzmir'de şişme bot ve sahte can yeleği operasyonu
İzmir'de şişme bot ve sahte can yeleği operasyonu
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Basmane ve Kemeraltı bölgelerindeki bazı iş yerleri ve imalathanelerde kaçak ve sahte can yeleği imalatı yapıldığı istihbaratı üzerine eş zamanlı operasyon başlattı.

İmalathane ve depo olarak kullanılan adreslere düzenlenen operasyonda çok sayıda sahte ve taklit can yeleğine el konuldu. Bornova ilçesinde de şişme bot üreten imalathanede yapılan aramada çok sayıda bot ile lastik parçası bulundu. Operasyona Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Piyasa Gözetim ve Denetimi ekipleri de katıldı.

Ruhsatsız iş yerleri ve sigortasız eleman çalıştıran iş yerleriyle ilgili cezai işlemlerin uygulandığı operasyonda şu ana kadar gözaltına alınan olmadı.

İSTANBUL'DA DA CAN YELEĞİ DENETİMİ
İstanbul'da iş yeri ve depolara yönelik yapılan denetimlerde, standartlara uygun olmayan yaklaşık 3 bin can yeleği ele geçirildi.

Son aylarda özellikle Suriye uyruklu sığınmacıların kullandığı standartlara uygun olmayan can yeleklerini satan iş yerlerini tespit etmek amacıyla Şişli, Fatih, Zeytinburnu ve Başakşehir'de denetim gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı iş güvenliği uzmanları, polis ve zabıta ekiplerinin katılımıyla yapılan denetimlerde, çok sayıda iş yeri ve depoya baskın düzenlendi. Denetimlerde, standartlara uygun olmayan yaklaşık 3 bin can yeleği ele geçirildi.

Can yeleklerini satan ve imalatını yapan kişiler hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

BEYAZ HABER GÜNDEME GETİRMİŞTİ 
Suriyeli mültecilerin kullanacağı can yelekleri için yapılan pazarlık geçtiğimiz haftalarda Beyaz Haber kameralarına takılmıştı. Can taşıyabilecek kalitede olmayan yelekler 20 TL ile 35 TL arasında satılıyordu. 

İzmir'de şişme bot ve sahte can yeleği operasyonuSuriyeli mültecilerin can yeleği pazarlığı
Kaynak: AA