Bücür'ü Film Sevdası Yakalatmış

üksek güvenlikli hapishaneden 6 ay önce kaçan ‘Bücür’ lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın yakalanmasında hayatını konu alan bir filmin çekilmesi için Oscar ödüllü aktör Sean Penn’in de aralarında bulunduğu bazı oyuncu ve yapımcılarla bağlantı kurmasının etkisi olduğu belirtildi.

Bücür'ü Film Sevdası Yakalatmış
Meksika’daki Sinaloa uyuşturucu kartelinin başındaki El Chapo (Bücür) lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman 6 ay önce yüksek güvenlikli bir hapishaneden firar ettikten sonra dünyanın en çok aranan isimlerinin başında gelmişti. Cuma günü düzenlenen operasyonla yeniden yakalanan Guzman (58) 6 ay önce kaçtığı hapishaneye geri gönderildi. Meksikalı yetkililer ABD’nin 2014 yılında yaptığı talebi değerlendirerek Guzman’ın ABD’ye iade edileceğini belirtiyor.

Oscar ödüllü ünlü aktör Sean Penn’in uzun görüşmeler neticesinde Guzman’ın güvenini kazandıktan sonra geçtiğimiz yıl Ekim ayında Guzman’la 7 saat süren bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Sean Penn’in Guzman’la yaptığı görüşmenin fotoğrafı ve Guzman’ın Sean Penn ve Meksikalı aktris Kate del Castillo için verdiği röportaj ise dün Rolling Stone dergisinde yayınlandı. Guzman röportajda büyüdüğü yer olan Meksika’nın küçük bir kenti olan Badiraguato’da iş imkanının olmadığı ve 15 yaşında uyuşturucu işine bulaştığını ifade ediyor. Röportajda uyuşturucunun insanlığı yok ettiğini itiraf eden Guzman, “Maalesef büyüdüğüm yerde başka bir seçenek yoktu ve hayatta kalmak için hala başka bir seçenek yok. Hayatımızı idame ettirebilmek için başka bir yol yok” dedi.

Dünyanın birçok yerindeki uyuşturucu bağımlığının en büyük sorumlusunun kendisi olduğunu reddeden Guzman, “Ben hayatta değilken bile uyuşturucu trafiği giderek artıyordu. Bu yanlış bir şey” dedi.

Şiddet eğilimli biri olarak tanındığı sorulan Guzman bun cevaben ise, “Yaptığım her şey kendimi savunmak içindi. Fazlası değil. Peki hiç bela aramaya başladım mı derseniz, asla” dedi.

Kendisini yakalamaları halinde öldürmeyi isteyip istemedikleri sorulan Guzman, “Hayır. Eğer beni bulurlarsa elbette ki tutuklayacaklar” dedi.

Bücür lakaplı uyuşturucu baronu Guzman, Puente Grande hapishanesinden çamaşır sepeti içinde kaçtıktan 13 yıl sonra 2014 yılında yakalanarak yüksek güvenlikli Altiplano hapishanesine gönderilmişti. Guzman kazdırdığı 1,5 kilometre uzunluğundaki tünel ile geçen yıl Temmuz ayında Altiplano’dan da kaçmıştı. 6 aylık firariliğin ardından Guzman Cuma akşamı yakalanarak kaçtığı hapishaneye tekrar gönderildi.

Öte yandan Meksikalı ve Amerikalı yetkililerin Guzman’la irtibata geçen oyuncular Sean Penn ve Kate del Castillo hakkında soruşturma açmaya hazırlandıkları belirtildi.

Kaynak: İHA