Fransız Siyasetçilerin 'Sığınmacı Ayrımcılığı'

İçişleri Bakanı Cazeneuve, sadece Hristiyan sığınmacıları kabul edeceklerini açıklayan belediye başkanlarını kınadı

PARİS  – Fransa İçleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Suriye’den sadece Hristiyan sığınmacıları kabul edeceklerini açıklayan belediye başkanlarını sert bir dille kınadı

Konu ile ilgili olarak ‘’France 2’’ televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Cazeneuve, belediye başkanlarının açıklaması için "talihsiz" ifadesini kullandı.

Bakan, ‘’Bu yaptıklarını (ayırımcılığı) anlamıyorum ve kınıyorum. Bunlar bana çok talihsiz ve kötü açıklamalar olarak geliyor. Suriye’de bütün azınlıkların baskı ve zulüm altında olduğunu anlamak gerekiyor. Baskı gören herkese evrensel değerlere bağlı olan Fransa’nın kapıları açıktır’’ ifadesini kullandı.

Roanne kentinin sağcı Belediye Başkanı Yves Nicolis, dün yaptığı açıklamada, "Kentin kapıları sadece, Suriye’de DAEŞ’in baskılarına hedef olan Hristiyan azınlığa açık olacak’’ ifadesini kullanmıştı.

Ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi üyesi Nicolis, "Hristiyan olmanın başlı başına garanti olduğunu" ileri sürmüş ve "kabul edecekleri sığınmacıların gizli terörist olma ihtimaline karşı bu politikayı izleyeceğini’’ iddia etmişti.

Yine aynı partiden Belfort Belediye Başkanı Damien Mesiot ise Suriye ve Irak’ta baskı gören ve ölüm tehlikesi içinde bulunan Hristiyan azınlığa üye sığınmacıları kente alacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı François Hollande, dün basına yaptığı açıklamada, Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin Fransa'nın da üzerine düşeni yapacağına işaret ederek, "2 yılda 24 bin sığınmacıya kapılarımızı açmaya hazırız" demişti.

Kaynak: AA