Mardin Valiliği'nden 'Tüplü Patlayıcı' Açıklaması

Mardin Valiliği, Kızıltepe ilçesinde PKK tarafından yola döşenen tüplü patlayıcının son anda fark edilmesiyle uzman ekipler tarafından imha edildiğini ve imha sırasında yolda 1.5 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde bir çukurun oluştuğunu açıkladı.

Mardin Valiliği'nden 'Tüplü Patlayıcı' Açıklaması
Mardin’in Kızıltepe ilçesi ile Şenyurt Mahallesi arasındaki karayolunun 9. kilometresinde yola döşenen tüplü patlayıcı, son anda fark edilerek bomba imha ekipleri tarafından patlatılarak etkisiz hale getirildi.

JANDARMA EKİPLERİ PATLAYICI FARK ETTİ

Yapılan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, yapılan çalışma sonucu Kızıltepe Şenyurt yolunun 9. kilometresinde PKK’lılar tarafından yola döşenen tüple desteklenmiş patlayıcıyı fark etti.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, polis desteğiyle Kızıltepe-Şenyurt yolunu trafiğe kapatarak ilçe merkezinden Şenyurt istikametine gitmekte olan araçları güvenlik gerekçesiyle durdurup, geri çevirdi.

BOMBA FÜNYEYLE PATLATILDI

Bomba imha ekipleri tarafından fünyeyle patlatılan patlayıcı yolda büyük bir çukur oluşturdu. Yolun tekrar trafiğe açılması için karayolları ekiplerinin çalışma yaptığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Valiliği, PKK tarafından yola döşenen tüplü patlayıcının son anda fark edilmesiyle uzman ekipler tarafından imha edildiğini ve imha sırasında yolda 1.5 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde bir çukurun oluştuğunu açıkladı.

"ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI"

Açıklamanın devamında, “Kızıltepe Şenyurt yolunda, Şenyurt Jandarma Komutanlığı’na 2 kilometre mesafede bulunan menfeze el yapımı patlayıcı yerleştirildiği tespit edilmiştir. Bölücü terör örgütünce yerleştirilen el yapımı patlayıcı kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda 1,5 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde bir çukur oluşmuştur. Ekiplerimizce yapılan çalışma sonucu yol trafiğe açılmıştır” denildi.
Kaynak: İHA