Deniz Feneri Filipinler'de Kurban Eti Dağıttı

Filipinler'de 3 bin aileye kurban eti ulaştırılacak

Deniz Feneri Derneği, Filipinler'in Mindanao Adası'nda, Müslümanların  yoğun olarak yaşadığı Cotabato'da kurban eti dağıttı.

İstanbul'dan yola çıkan ve 14 saat süren yolculuk sonrası Mindanao Adası'na ulaşan Deniz Feneri ekibi, Cotabato'da 3 farklı yerde kurban kesti.

Cotabato'da bulunan yerel kuruluşların da desteğiyle yapılan organizasyon çerçevesinde, kesilen kurbanların eti, 3 bin aileye ulaştırılacak.

Deniz Feneri Derneği gönüllüsü avukat Yaşar Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanların zorluklar içinde yaşadığı bir coğrafyada bu etkinliği yaparak onların yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Atılgan, Deniz Feneri'nin birçok ülkede kurban kesim organizasyonu yaptığını dile getirerek, "Biz de Müslümanların yıllardır bir mücadele sürdürdüğü Moro'ya geldik. Kesilen kurbanların etlerinin 3 bin aileye ulaştırılacağını tahmin ediyoruz. Bağışçıların vekaletlerini en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz. Kurban kesimlerinin İslami şartlarda olmasına dikkat ediyoruz. Buraların unutulmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Deniz Feneri Derneğinin bu bölgedeki çalışmaları Kurban Bayramı süresince devam edecek.

Öte yandan, Cotabato'da yaşayan Müslüman halk bayram namazını meydanlarda ve cami bahçelerinde kıldı.

Hutbelerde, İslam ülkelerindeki sıkıntıların giderilmesi için dualar edildi.
Kaynak: AA