Afyonkarahisar'da Ki Hayvan Pazarlarında Kurbanlık Satış Manzaraları

Kurban Bayramına sayılı günler kala Afyonkarahisar’daki canlı hayvan pazarında hareketlilik artmaya başlarken, çetin geçen pazarlıklarda gazeteciler bile ortayı bulamadı.

Afyonkarahisar'da Ki Hayvan Pazarlarında Kurbanlık Satış Manzaraları
Kentte kurulan Çayırbağ Canlı Hayvan Pazarı’nda bayrama iki gün kala hareketlilik yaşanmaya başlarken, satışların üreticilerin yüzünü güldürdüğü belirtildi. Kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise fiyatların pahalı olduğundan dert yakınırken, ancak her şeye rağmen bir çoğu sıkı geçen pazarlıklarda keseceği hayvanı alarak evinin yolunu tuttu. Çetin geçen pazarlıklarda kimse arayı bulamayınca gazeteciler devreye girdi, ancak bir çoğunda onlarda başarılı olamadı ve pazarlıklar sonuçsuz kaldı. Büyükbaş hayvan fiyatlarının 3 bin 500 TL’den başlayarak arttığı pazarda küçükbaş hayvanların ise fiyatlarının 400 TL’den başlayarak arttığı kaydedildi. Pazarda koyun satışı yapan İlhan Sipsin, koyun satışlarının büyükbaş hayvan satışlarına göre düşük olduğunu kaydederek yinede hallerine şükür ettiklerini dile getirdiler.

Öte yandan, pazarda en çok dikkat çeken hayvanların ise keçiler olduğu gözlendi. Fiyatları 600 TL’den başlayan keçilerin yaklaşık 30 kilogram geldiği ve kurbanlık olarak koyundan daha fazla tercih edildiği öğrenildi.
Kaynak: İHA