Çelikcan Yüreğir Ziraat Odasını Ziyaret Etti

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Ziraat Odası’nı ziyaret ederek yeni göreve seçilen Oda Başkanı Mehmet Akın Doğan ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Çelikcan Yüreğir Ziraat Odasını Ziyaret Etti
Çukurova’nın dünyanın sayılı ovalarından biri olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Dünyada en verimli ovalardan bir tanesi Yüreğir’de dir. Adana, turunçgiller başta olmak üzere çoğu meyvenin ve sebzenin ve tahıl üretiminde Türkiye’de ilk sıralardadır. Yılın her mevsimi tarım yapılması ve yılda bir kaç ürün alınabilen topraklar Çukurova’dır. Küresel ısınma dolayısıyla, bütün dünyada konuşulan şey suyun ve toprağın önümüzdeki yıllarda en önemli unsurlar olacağıdır.

Dünyada tarım alanında kendi kendine yetebilen bir kaç ülkeden biriyiz. Dünyanın tarım alanında sayılı ülkelerden biri olmamız ve bu tarım alanlarının en önemli kesiminin bölgemizde olması Çukurova’nın önemini apaçık ortaya koymaktadır. Bu yönüyle de Ziraat Odası’na büyük iş düşmektedir. Bundan sonra güzel işler yapacağınızı umuyorum ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan yeni bir dönem başlattıklarını belirterek “Tüm amacımız çiftçilerimize nasıl faydalı çalışmalar yapmanın peşindeyiz. Türkiye ve bölgede üyesi en fazla olan odalardan biriyiz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte tüm enerjimizi bu yöne harcayacağız” dedi.

Kaynak: İHA