Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki Stant Kavgası

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde dün karşıt görüşlü iki grup arasında stant açma nedeniyle çıkan ve 2 öğrencinin yaralandığı kavgaya ilişkin, "Güvenlik güçlerimize büyük görev düşüyor. Öğrenci kardeşlerimizin güvenlik içinde okumaları için tüm gayretleri göstermelerini istiyoruz" dedi.

Kavgada yaralanan öğrencileri tedavi gördükleri Bağcılar Devlet Hastanesi'nde ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Mican, öğrencilere saldıranların, bağlama kutusu içinde üniversiteye bıçak, çivili sopa ve benzeri kesici aletler sokan kişiler olduğunu savundu.

Mican, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızın açtığı standa 10-15 kişilik bir grup döner bıçaklarıyla saldırıyor. Saldırma gerekçeleri de standın arkasında Türkiye ve Doğu Türkistan Bayrağı açılması. Arkadaşlarımızı yaralayanlardan biri 17 yaşında ve öğrenci değil, 4'ünün de öğrenci olmadığını tespit ettik."

Üniversitede güvenlik zafiyeti olduğunu öne süren Mican, "Bu kardeşlerimizin güvenliğini sağlayın, oraya okumaya geldiler. Kavga etmeye gelmediler. Eğer biz orada Alperen Ocakları olarak kardeşlerimizi korumaya kalksak, karşı grup da kendine göre bir tedbir alacak. Bizi birbirimize düşürecekler. Onun için burada güvenlik güçlerimize büyük görev düşüyor. Öğrenci kardeşlerimizin güvenlik içinde okumaları için tüm gayretleri göstermelerini istiyoruz" diye konuştu.

İddiaya göre dün yaşanan olayda terör örgütü üyesi bir grup Türk bayrağını indirmek istedi, kendilerine müdahale edenlere de döner bıçaklarıyla saldırdı. Kavgada yaralanan 2 üniversite öğrencisinin Bağcılar Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

Kaynak: AA