HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs Açıklaması

"Türkiye'de halklar arasında bir çatışma yok, Türkiye'de halkla arasında bir nefret, bir şiddet yok"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, "Türkiye'de halklar arasında bir çatışma yok, Türkiye'de halkla arasında bir nefret, bir şiddet yok" dedi.

Ankara'daki farklı üniversitelerden akademisyenlerden oluşan heyet ile Avrupa Süryaniler Birliği, Süryani Dernekler Federasyonu, Süryani Kadın Merkezi ve Süryani Kiliseleri Vakfı yetkililerinden oluşan bir heyet, HDP Genel Merkezini ziyaret ederek, Eş Genel Başkan Yardımcıları Altınörs ve Nazmi Gür ile görüştü.

Altınörs, burada yaptığı konuşmada, 7-8 Eylül gecesi Türkiye'nin birçok yerinde partilerine yönelik saldırılar yaşandığını savundu.

Tek tesellilerinin olaylar sırasında "can kayıplarının yaşanmaması" olduğunu ifade eden Altınörs, şunları kaydetti:

"7 Haziran seçimleri kampanya döneminde partimize yönelik 127 saldırı gerçekleşmişti. İki gecede de 300'ü aşkın partimize yönelik saldırı yaşandı. Aynı zamanda Kürt kimliğinden dolayı esnaf, inşaat ve tarım işçileri, otobüsle yolculuk eden insanlar saldırılara uğradılar. Temel insan haklarını ve can güvenliğini ortadan kaldıran saldırı iklimi gerçekleşti. Biz bu iklimin kesinlikle örgütlenmiş, orgazine bir saldırıyla yaratıldığını düşünüyoruz. Türkiye'de halklar arasında bir çatışma yok, Türkiye'de halkla arasında bir nefret, bir şiddet yok."
Kaynak: AA