'Türkiye'nin Markaları Şehit Çocukları İçin El Ele'

İSTANBUL - Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "Türkiye'nin markaları şehitlerin emaneti yavrularımız ve aileleri için el ele verdi" ifadesini kullandı.

BMD'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kariyo, şehit çocukları ve yakınları ile gazilerin acısını dindirmek için "Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarıyla Beraber" sloganıyla bir kampanya başlattıklarını bildirdi. Kampanyaya 150 BMD üyesine ait 500 markanın destek verdiğini dile getiren Kariyo, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin amacı, insanların yüreğine korku salmak ve topluma umutsuzluk tohumları ekmektir. Ülke olarak şehitlerin acısını derinden hissettiğimiz bu dönemde BMD olarak birşeyler yapmak için yola çıktık. Yaptığımız değerlendirme sonucunda en doğru adımın toplumsal dayanışma, kardeşlik ve birliktelik duygusunun güçlü biçimde hissedilebileceği bir sosyal yardım projesi üzerinde karar kıldık. Kayıplarımızı geri getirme şansımız yok. Hiç değilse Kurban Bayramı öncesi şehit çocuklarının ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu hissetmelerini istedik. Türkiye'nin markaları şehitlerin emaneti yavrularımız ve aileleri için el ele verdi."

Kariyo, dernek olarak bağış toplama gibi bir misyonlarının olmadığına işaret ederek, amaçlarının kamuoyunda ve markalarda farkındalık oluşturmak, şehit yakınlarına ve gazilere fedakarca hizmet veren tüm vakıflara yardım yapılmasını teşvik etmek olduğunu vurguladı.

-"Yeni kampanya çok anlamlı sonuçlar doğuracak"

BMD'nin 2010'dan bu yana "Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarını Giydiriyor" sloganıyla her bölgeden 1 milyon 250 bin ihtiyaç sahibi çocuğa, toplam 230 milyon lira değerinde kıyafet yardımı yaptığını hatırlatan Kariyo, şu açıklamalarda bulundu:

"Kimin ne kadar yardım yaptığını öğrenmek ve duyurmak gibi bir hedefimiz bulunmuyor. Mümkün olduğunca tüm BMD üyesi markaların, bu markaların çalışanlarının ve tüm vatandaşlarımızın, bütçeleri ölçüsünde yardım yapmalarını sağlamak istiyoruz. Yeni kampanyamızın da çok anlamlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum."

BMD Başkan Yardımcısı Sinan Öncel de şu ifadeleri kullandı:

"Bağış yapmak isteyenleri, er ve erbaş şehitlerimizin ailelerine yardım yapan Mehmetçik Vakfı'na, rütbeli şehitlerimizin ailelerine yardım eden TSK Dayanışma Vakfı'na ve Emniyet Teşkilatımızın saygın vakfı TEYEV'e yönlendiriyoruz. Bir evladımızın üniversiteye girmesine, bir gazimizin başını sokacak sıcak yuvaya kavuşmasına, bir şehit yakınının yaşamını idame ettirecek iş kurmasına destek olabilmek, bu kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltıya, yüzlerindeki tebessüme tanıklık etmek bizi daha fazlasını yapmak için yüreklendirecek."

Kampanyada bağış miktarı konusunda alt ya da üst limit belirlenmedi.BMD üyesi markalar diledikleri miktarda bağışı üç vakıftan birine ya da hepsine ayrı ayrı yapabilecek.

Kaynak: AA