Marmaris'te 2015-2016 Adli Yıl Açılış Töreni

Marmaris ilçesinde 2015-2016 adli yıl açılış töreni yapıldı.

Marmaris Adliye Binası'nda düzenlenen törene Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda protokol üyesi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hakimler, savcılar, avukatlar ile adliye çalışanları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, yeni adli yılın, hak ve özgürlüklerin daha da ileriye götürülmesi için yeni adımların atıldığı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargının önemine değinen Demirel, bağımsız ve tarafsız yargının hukuk devletinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Adliyelerin sadece suçluların yargılanarak cezalandırıldıkları yerler olmadığına dikkati çeken Demirel, "Adliyeler aynı zamanda hakların arandığı ve hakların sahiplerine verildiği yerlerdir. İnsanlar adliyelerde aradıklarını bulamazlarsa, bu sadece yargı çalışanlarının sorunu değil, tüm toplumun sorunu olur. 'Adalet herkese lazım' cümlesi sadece bir slogan değildir, aynı zamanda bir gerçekliği de ifade eder" dedi.

Muğla Barosu Marmaris Temsilcisi Avukat Aslıhan Yalım'ın konuşmasının ardından tören sona erdi.

Kaynak: AA