CHP'li Atıcı, Mersinli Mısır Üreticisinin Sorunlarını Meclis'e Taşıdı

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesiyle İçelli mısır üreticilerinin 2014 yılı mısır teşvik primlerinin neden ödenmediğini sordu.

Atıcı, İçelli mısır üreticisinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Atıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergesinde, 2014 yılı mısır teşvik primleri diğer illerde ödenmesine rağmen, İçel ilinde ödeme yapılmamasının anlaşılmaz bir durum olduğunu belirten Atıcı, çiftçilere ödeme yapılacağı ilan edilmesine rağmen, ödeme yapılmadığı için çiftçilerin mağdur edildiğini öne sürdü. 2015 yılında ödemelerin bu kadar gecikmiş olmasının çiftçileri isyan ettirdiğini iddia eden Atıcı, bu kapsamda Bakanlık’tan, İçel’deki mısır üreticileri için 2014 yılı teşvik primleri tutarı ne kadar olduğunu öğrenmek istedi. İçel mısır üreticisi çiftçilerinin hak ettiği teşvik primlerinin bankaya yatırılıp yatırılmadığını, yatırıldıysa ne zaman yatırıldığını soran Atıcı, şu sorulara da yanıt verilmesini istedi:

"Teşvik primi ödenmemesinden dolayı mağdur edilen çiftçi sayısı kaçtır? Hak ettiği primi alamadığı için mağdur edilen çiftçilerden kaçının tarlası için haciz işlemi başlatılmıştır? 2014 yılının teşvik primlerinin İçel çiftçisinin eline ulaşmamasının seçim sonuçlarıyla ilgisi var mıdır? Yatırılmayan teşvik primlerinden dolayı, önümüzdeki sene İçel’deki mısır üretiminde azalma beklenmekte midir?"
Kaynak: İHA