Bitlis'in Yol Kenarı Manavları Müşteri Bekliyor

Bitlis-Ahlat karayolu üzerinde kurulan manavlar hem toptan hem de perakende satış yapak sürücülere taze meyve ve sebze satıyor.

Bitlis'in Yol Kenarı Manavları Müşteri Bekliyor
Yol üstü satıcılar, kurdukları satış yerlerinde bahçelerinde topladıkları ürünleri ilk elden tüketiciye aktarıyorlar. Yol kenarlarında kamışlardan yapmış oldukları dükkanlarında bağ ve bahçelerinden topladıkları domates, biber, kabak, salatalık, soğan, karpuz, kavun ve elma gibi meyve ve sebzeleri satan çiftçiler, yaz aylarında bu şekilde geçimlerini sağladıklarını söylediler. Taze ürünleri bahçeden toplayarak yerinde tüketiciye satan satıcıları, işlerin çok iyi olduğunu belirttiler.

Yol boyunca 20’ye yakın satıcının bulunduğu Bitlis-Ahlat karayolu sebze halini aratmazken, bundan hem satıcı hem de alıcı gayet memnun durumda.

Satıcılar, yaz boyunca ürettikleri sebze ve meyveleri hem toptan hem de perakende sattıklarını söyleyerek, “Van Gölü havzasında bağ ve bahçelerimizde sebze ve meyve yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz ürünlere şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlar oldukça rağbet gösteriyorlar. Çünkü onlarda biliyor ki bahçeden ilk elden kendileri alıyorlar. Bu da hem onların işlerine geliyor hem de biz para kazanıp evimizi geçindiriyoruz. Ayrıca çevre illere sebze ve meyvemizi toptan olarak da gönderiyoruz” dediler.

Gerek şehir içi gerekse şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlar ise, taze sebze ve meyveyi hem daha uzuca hem de ilk elden aldıklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA