Mahalle Sakinlerinden Başkan Asya'ya Teşekkür
MUŞ – Muş’un Saray Mahallesi sakinleri, başlatılan kanalizasyon çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Feyat Asya’yı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Feyat Asya ise, Muş’un bütün mahallelerinde yaşanan sorunları gidermek için çalışmaların aralıksız sürdüreceklerini kaydetti.
Göreve gelir gelmez sorunlara çözüm bulmaya gayret ettiğinin altını çizen Asya, “Seçim çalışmaları kapsamında bütün mahallelerimize yapığımız ziyaretlerde o mahallenin sorunlarına çözüm sözü vererek bu yola çıktık. Saray Mahallemizin 1. mıntıkasında ikamet eden aileleri ziyaret ettiğimizde öncelikli sorunlarının kanalizasyon olduğunu gözlemledik. Göreve başlar başlamaz da bu sorunu gidermek için kolları sıvadık. Vermiş olduğumuz sözün yanı sıra, kanalizasyon bir yerleşimin olmazsa olmazıdır. Yaklaşık bir buçuk aydır arkadaşlarımız o bölgede çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.
Yapılan kanalizasyon çalışmasının mahalle sakinlerine uzun yıllar hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Asya, “Saray Mahallemizin 1. mıntıkası daha önceki dönemlerde imara açılmıştı. Ancak biz göreve geldiğimizde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesini uygulamaya koyduk. Yani orada ikamet eden tüm vatandaşların arsalarından eşit miktarda yol ve park alanına ayırdık. Bunları tamamladıktan sonra alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarımızı başlattık. Ekiplerimiz o bölgenin 8 kilometrelik kanalizasyon hattının 6 kilometresini tamamladı. 3,5 kilometrelik alana 300 santimetre çapında 2,5 kilometrelik alana da 400 santimetre çapında beton buz borular döşendi. Geri kalan 2 kilometrelik alanda en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Burada yaptığımız kanalizasyon çalışması mahalle sakinlerimizin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak” şeklinde konuştu.
