Baysı Deresi Üzerine Üç Köprü Yapılacak

Kumluca'da bulunan ve kış aylarında taşkınlara neden olan Baysı Deresi üzerine üç köprü yapılacağı bildirildi.

Baysı Deresi Üzerine Üç Köprü Yapılacak
Özellikle kış aylarında aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan taşkınlarla gündeme gelen Baysı Deresi üzerine, Kumluca Belediyesi tarafından üç köprü yapılması için çalışmalara başlandı.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Fen İşleri Müdürü Müsamettin Öner, Hacıveliler Mahallesi Muhtarı Adem Baltacıoğlu ile belediye tarafından yapılması planlanan köprü yerlerinde incelemelerde bulundu.

Çetinkaya, Baysı Deresi'nin ilçenin en önemli yağmur suyu tahliyesini sağlayan büyük derelerden olduğunu, geçmiş yıllarda bu dere üzerinde yapılan küçük köprülerin günümüzde yetersiz kalması nedeniyle kış aylarında taşkınların yaşandığını söyledi.

Belediye olarak bu taşkınların önüne geçmek için dere üzerinde bulunan üç köprünün yenilenmesine karar verdiklerini ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Hacıveliler Mahallesi sınırları içerisinden geçen Baysı Deresi üzerine, mevcut üç eski köprüyü yıkarak yeni ve daha geniş köprü yapmak için karar aldık. Eski köprüler geçmiş yılların şartlarına göre yapılmış, günümüz ihtiyaçlarına cevap vermiyordu. Bundan dolayı kış aylarına sürekli su taşkını sorunu yaşıyorduk. İnşallah yeni köprüleri yaptığımızda deremizde taşkın yaşamayız."

Muhtar Baltacıoğlu ise belediye tarafından dere üzerine üç yeni köprü yapılacak olmasından büyük sevinç yaşadıklarını, köprülerin yapılmasıyla özellikle kış aylarında yaşanan su taşkınlarının önüne geçileceğini vurguladı.

Dere içerisinde temizlik çalışması yapılmasını da istediklerini dile getiren Baltacıoğlu, temizlik konusunda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

Kaynak: AA