Muş'ta Kanalizasyon Çalışması

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, eylül ayı itibariyle kanalizasyonu olmayan bölge kalmayacağını belirterek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Muş'ta Kanalizasyon Çalışması
Muş merkezde yürütülen kanalizasyon çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, teknik personelden bilgi aldı. Kanalizasyon sorununu çözmek için bu alandaki çalışmalara ağırlık vereceklerini belirten Başkan Asya, eylül ayı itibariyle kanalizasyonu olmayan mahalle kalmayacağını söyledi.

Yeni Devlet Hastanesi, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi, Sanayi Sitesi ve Karşıyaka Mahallesi’nde yürütülmekte olan çalışmaları denetleyen Başkan Asya, yeni bir yerleşim yeri olan Karşıyaka Mahallesi ile Sanayi Sitesi ve cezaevinin kanalizasyon altyapısına sahip olmamasının bölge halkı açısından büyük sorun teşkil ettiğini kaydetti.

Muratpaşa Mahallesi’nin Soğurman Deresi’ne bağlı kanalizasyon altyapısında da çalışmalar yapıldığının altını çizen Asya, “Kentin birçok bölgesinde ciddi bir sorun haline gelen kanalizasyon ile ilgili çalışmalar başlattık. Yıllardır kanalizasyonu olmadan o sıkıntıyı yaşan bölgelerimiz oldu. Burası 1. mıntıka dediğimiz cezaevi, sanayi ve yeni devlet hastanesini içine alan bölge. Burası altyapı çalışmalarının hiç olmadığı bir bölgeydi. Kanalizasyon çalışmalarını ilkbaharla birlikte başlattık ve şu anda hem cezaevi hem yeni hastane hem de okullarımızın bulunduğu bölgede altyapı çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz. Bununla birlikte bu yıl Karşıyaka Mahallemizde de kanalizasyon çalışması başlattık ve şu anda çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz” dedi.

Kanalizasyonsuz hiçbir mahalle bırakmayacaklarını vurgulayan Başkan Asya, “İnşallah eylül ayının sonuna doğru kanalizasyonsuz bir mahallemizin kalmamış olacağı sevincini hep birlikte yaşayacağız. Muratpaşa Mahallesi Muş’un en kadim ve en eski mahallesi olmasına rağmen Soğurman Deresi mıntıkasında foseptik çukurlarıyla ve tamamen dereye bağlanmak suretiyle kanalizasyon ihtiyacı giderilmekteydi. Orada bir çalışma yaptık ve bitirdik. Şu anda Karşıyaka Mahallesi, Muratpaşa Mahallesi ve 1. mıntıka bölgesiyle kanalizasyon çalışmalarını tamamlayıp kanalizasyonu olmayan bir bölge kalmayan ilimizin mutluluğunu yaşayacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA